Çocuklara şiddet nedir?

İçindekiler:

  1. Çocuklara şiddet nedir?
  2. Çocuğa şiddet suç mu?
  3. Çocuklara psikolojik şiddet nedir?
  4. Cocuga şiddet kac yil hapis?
  5. Aile şiddetine maruz kalan kişi ne yapmalı?

Çocuklara şiddet nedir?

Genel olarak karşı tarafa verilen fiziksel ve sözel tepki olarak tanımlanabilir. Çocuklarda görülen saldırganlık ve şiddet eğilimi bebeklikten başlayıp ergenliğe kadar uzanabilen bir süreçtir. Bebeklik döneminde aktif olarak karşımıza öfkelenme, ağlama, elini ve kolunu bir yerlere vurma olarak çıkabilir.

Çocuğa şiddet suç mu?

Çocuğa şiddet olayları genel olarak “kasten yaralama” suçuyla değerlendirilmektedir. Çocuğa karşı yapılmış eylem onun canını acıtan, sağlıksal olarak zarar görmesine sebebiyet veren, algılama yeteneğini bozan bir eylemse oluşan suç kasten yaralamadır.

Çocuklara psikolojik şiddet nedir?

Psikolojik şiddet (psikolojik istismar, duygusal şiddet, ya da duygusal istismar olarak da bilinir), failin mağduru duygusal olarak sindirmek ve aşağılamak, ona yaptırım uygulamak veya cezalandırmak için toplumdan soyutlamak üzere baskı uyguladığı bir saldırganlık ve istismar biçimidir.

Cocuga şiddet kac yil hapis?

5271 sayılı CMK nun 231. maddesi ve ÇKK nun 23. maddesi uyarınca çocuk hakkında verilen 2 yıla kadar hapis cezasına veya adli para cezasına ilişkin cezalara yönelik hükmün açıklanmasının 3 yıl süre için geri bırakılması mümkündür.

Aile şiddetine maruz kalan kişi ne yapmalı?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı olarak çalışan ALO 183 hattı, şiddete uğrayan ya da uğrama tehlikesi bulunan ve desteğe gereksinimi olan kişilere psikolojik, hukuki ve ekonomik alanda danışmanlık sunmakta ve yararlanabilecekleri hizmet kuruluşları konusunda bilgi vermektedir.