Masal konusu ne olabilir?

İçindekiler:

  1. Masal konusu ne olabilir?
  2. Masal türü ve özellikleri nedir?
  3. Bir masal nasıl yazılır?
  4. Masal konusu nasıl anlatılır?
  5. Masal sozlu anlatim turu mu?
  6. Masallar Ne şeklinde yazılır?
  7. Türk Dil Kurumu masal nedir?
  8. Masal Formelleri nasıl sınıflandırılır?

Masal konusu ne olabilir?

a- Konu: Masallarda her insanı ilgilendiren evrensel değerler ve konular anlatılır. Özellikle çocuklara doğruluk, dürüstlük, iyilik, güzellik, ahlâklı olmak, erdemli olmak, yardımseverlik gibi duygular verilmek istenir. Ayrıca çevredeki kişilerin, olayların ve yöneticilerin eleştirileri de yapılır.

Masal türü ve özellikleri nedir?

Masal, anonim bir türdür. Masallarda genellikle iyilik - kötülük, doğruluk - haksızlık, adalet - zulüm, alçakgönüllülük - kibir... gibi zıt durumların temsilcisi olan kişilerin mücadelelerinden veya insanların ulaşılması güç hayallerinden söz edilir. Masallarda yer ve zaman kavramları belirsizdir.

Bir masal nasıl yazılır?

Masal Nasıl Yazılır
  1. Masala başlarken “bir varmış bir yokmuş” ya da “evvel zaman içinde..” diye tekerlemeler ile başlayın.
  2. Daha sonra masaldaki iyi ve kötü kahramanları belirleyin. ...
  3. Masalınızda neyi anlatacağınızı belirleyin. ...
  4. Bu problemi nasıl çözeceğinize karar verin.
Daha fazla öğe...

Masal konusu nasıl anlatılır?

a. Konu: Masallarda her insanı ilgilendiren evrensel değerler ve konular anlatılır. Özellikle çocuklara doğruluk, dürüstlük, iyilik, güzellik, ahlaklı olmak, erdemli olmak, yardımseverlik gibi duygular verilmek istenir. Ayrıca çevredeki kişilerin, olayların ve yöneticilerin eleştirileri de yapılır.

Masal sozlu anlatim turu mu?

Sözlü edebiyat ürünleridir. Masallar ilk ortaya çıktıklarında yazıya geçirilmemiş, uzun yıllar halk tarafından ağızdan ağıza anlatılagelmiştir. Bundan ötürü masal türü, sözlü edebiyatın kapsamında değerlendirilir.

Masallar Ne şeklinde yazılır?

Tekerlemelerden oluşan ve düz yazıdan çok şiir şeklinde yazılan manzum eserlere ise zincirleme masal adı verilir. Okuyanları eğlendirmek için yazılan masallarda ise mizahi unsurlar ön plandadır. Keloğlan ve Nasreddin Hoca masalları bu masal türüne örnek olarak gösterilebilir.

Türk Dil Kurumu masal nedir?

Masal, Türk Dil Kurumunun sözlüğünde: “Genellikle halkın yarattığı, ağızdan ağza, kuşaktan kulağa sürüp gelen, olağanüstü kişilerin başından geçen olağan dışı olayları anlatan öykü türü.” şeklinde tanımlanır. ... Çünkü mesel, “halk dilinde meşhur olan adap ve öğütleri anlatan söz” demektir.

Masal Formelleri nasıl sınıflandırılır?

Başlayış formelleri, biçim özellikleri dikkate alınarak “yalın”, “zaman sözcüklü” ve “tekerlemeli” olarak üçe ayrılmış; bu ayrımın sebebi, başlayış formeli örnekleriyle gösterilmiştir.