Ispanak tarlaya nasıl ekilir?

İçindekiler:

  1. Ispanak tarlaya nasıl ekilir?
  2. Ispanak kaç günde çıkar?
  3. Tere marul ne zaman ekilir?
  4. Ispanak ne zaman ekilir hangi ayda?
  5. Kislik ıspanak ne zaman ekilir?
  6. Ispanak dönüme ne kadar verir?
  7. Kışlık marul tohumu ne zaman ekilir?
  8. Göbek marul hangi ayda ekilir?
  9. Bezelye ne zaman ekilir hangi ayda?
  10. Karadeniz'de ıspanak ne zaman ekilir?
  11. Ispanak saksıda yetişir mi?
  12. Ispanaktan nasıl tohum alınır?

Ispanak tarlaya nasıl ekilir?

Ispanak tohumları toprakla hafifçe örtülmüş, yani 1 ila 2,5 cm derinliğe ihtiyaç duyarlar. Ekim Mesafesi: sıralar arasında 20-30 cm ve bitkiler arasında 7-15 cm'dir. Çiftçiler, ıspanağın ekim işleminden hemen sonra tarlayı sularlar. Aynı ayda değişik bitki ekim işlemi.

Ispanak kaç günde çıkar?

işlenmiş toprağa ıspanak tohumlarını yerleştiriniz ve üstünü ince elenmiş toprakla 2-2,5 cm arasında kapatınız.Toprak yüzeyini şeffaf bir naylonla kapatınız.Periyodik olarak toprağı nemlendiriniz. Çimlenme tahmini 8-10 gün içerisinde gerçekleşecektir.

Tere marul ne zaman ekilir?

Marul fidelerinin dikim zamanı ise eylül- ocak aylarında yapılmaktadır. Hasat işlemine ise eylül ayında başlanmaktadır. Çok fazla soğuk kış ayları haricinde haziran sonuna kadar devam etmektedir. Yayla şartları göz önüne alındığı zaman tohum mart ayında ekilir ve nisan-mayıs gibi dikim işlemi yapılır.

Ispanak ne zaman ekilir hangi ayda?

Ispanak tohumları genellikle ilkbahar ve sonbahar aylarına ekilmektedir. Bu aylarda ıspanak tohumlarını dikebilirsiniz. Zaman zaman yaz aylarında da ekildiği görülmüştür. Ancak, yaz aylarının sıcak geçtiği bölgelerde ilkbahar veya sonbahar aylarında ekilmesi daha uygun olacaktır.

Kislik ıspanak ne zaman ekilir?

Ispanak Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran, Ağustos, Eylül aylarında ekilebilir.

Ispanak dönüme ne kadar verir?

Çünkü bu bir bakıma toprak rutubetinin de garantisidir ve hafif topraklarda daha da önem kazanır.Dönüme 1-2 kg arasında tohum ekilebilir. Mibzerle ekimde 0.7-1 kg , serpmede ise 1-2 kg tohum atılır.

Kışlık marul tohumu ne zaman ekilir?

DİKİM: Tohum ekim zamanı Akdeniz sahil kuşağında Ağustos-Aralık ayları, dikim Eylül-Ocak aylarıdır. Hasat Ekimde başlar, periyodik olarak çok soğuk kış ayları hariç Haziran sonuna kadar devam eder. Yayla şartlarında tohum Martta ekilir, Nisan, Mayısta dikilir, hasat Temmuz-Eylül aylarında olur.

Göbek marul hangi ayda ekilir?

Yayla şartlarında tohum Martta ekilir, Nisan, Mayısta dikilir, hasat Temmuz-Eylül aylarında olur. Fideler 6-7 yapraklı olunca tarlaya dikilirler. Yaprak salata, yağlı baş salata ve marul çeşitleri nispeten daha küçük olduğundan, kıvırcık baş salatalara göre daha dar aralıkla dikilmelidir.

Bezelye ne zaman ekilir hangi ayda?

Bezelye tohumları ekimi için uzun bir süre bulunmaktadır. İklim şartları uygun olan durumda olmasına da bağlı olarak Kasım ayından başlayarak Mayıs ayına kadar geçen süre boyunca ekim yapılabilir.

Karadeniz'de ıspanak ne zaman ekilir?

Ispanak Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran, Ağustos, Eylül aylarında ekilebilir.

Ispanak saksıda yetişir mi?

Saksı seçimi ve tohum temini: Yaklaşık 20 santimetre derinliğinde ve 35 santimetre genişliğinde bir saksı ve verimli ıspanak tohumları temin ederek işe başlayın. ... Bu sebeple diğer tüm koşulları sağladığınızda hemen her türlü toprakta ıspanak yetiştirebilirsiniz.

Ispanaktan nasıl tohum alınır?

Hasat'a yakın dönemde ise ıspanak yaprakları ile sapı arasında tomurcuklar çıktığında üründen belirli adet toplanıp, kurutulmalıdır. Kurutulan ıspanaklar ufalanarak, ıspanak tohumu elde edilir.