Batı Roma imparatorluğu yıkıldıktan sonra ortaya çıkan sistem nedir?

İçindekiler:

  1. Batı Roma imparatorluğu yıkıldıktan sonra ortaya çıkan sistem nedir?
  2. Roma kim tarafından ne zaman istila edildi?
  3. 410 yılında ne oldu?
  4. 455 yılında ne oldu?
  5. Roma imparatorluğunun ikiye ayrılmasına sebep olan olay nedir?
  6. Kavimler göçünün sosyal ve kültürel sonuçları nelerdir?

Batı Roma imparatorluğu yıkıldıktan sonra ortaya çıkan sistem nedir?

Bu bağlamda Batı Avrupa'da hatta o günkü bilinen tüm dünyayı oluşturan Roma İmparatorluğu'nun yıkılması ile başlayan süreç karmaşa ve karışıklığın ardından tamamen Batı Avrupa'ya özgü bir yapı olan feodaliteyi ortaya çıkarmıştır.

Roma kim tarafından ne zaman istila edildi?

İmparatorluğun batıdaki kısmı olan Batı Roma İmparatorluğu Kavimler Göçü'yle Avrupa'ya gelen Cermen kavimlerinin saldırıları sonucu 476 yılında yıkılmış, doğu kısmı da varlığını Doğu Roma İmparatorluğu veya Bizans İmparatorluğu olarak 1453'te Osmanlı İmparatorluğu'nun yedinci Padişahı II.

410 yılında ne oldu?

410 yılında gerçekleşen bu yağmalanma, Batı Roma İmparatorluğu'nun çöküşünün önemli bir dönüm noktasıdır. O zaman, Beytüllahim'de yaşayan Hieronymus, "şehrin alınması dünyanın kendisini almaktı" şeklinde yazmıştı.

455 yılında ne oldu?

Roma'nın Yağmalanması, 455 yılında Kartaca'da yeni kurulan Vandal Krallığı'nın muktedir kralı Genserik komutasındaki Vandalların Roma'yı talan etmesi.

Roma imparatorluğunun ikiye ayrılmasına sebep olan olay nedir?

Roma İmparatorluğu'nun ikiye ayrılmasında etkili olan olay: Kavimler Göçü yani Asya Hun Devleti'nin ikiye ayrılarak Batı Hunların Avrupa'ya gelmesidir.

Kavimler göçünün sosyal ve kültürel sonuçları nelerdir?

Sosyal sonuçları ve kültürel sonuçları; → İnsanlar bulundukları yerden ayrılmak zorunda kalmıştır. → Türk kültürü Avrupaya yayıldı, Hunlar da bir Türktür. →Türk sanatı ve edebiyatı Avrupa'ya yayıldı.