Nefeslerini kesiyordu ne demek?

İçindekiler:

  1. Nefeslerini kesiyordu ne demek?
  2. Ileriyi görmek deyimi nedir?
  3. Üstüne basmak ne demek?
  4. Üstüne basmak deyim midir?
  5. Kulak deyiminin anlamı nedir?
  6. Ağırbaşlı kime denir?
  7. Olgun olmak ne demek?
  8. Ağırkanlı ne demek?

Nefeslerini kesiyordu ne demek?

Bu yazımızda sizlere Nefesi Kesilmek deyiminin anlamını açıklıyor ve örnek cümle içinde kullanımını gösteriyoruz. ... ➡Nefesi Kesilmek deyiminin anlamı:Güç soluk alacak duruma gelmek veya soluğu büsbütün durmak.

Ileriyi görmek deyimi nedir?

İleriyi görmek deyiminin anlamı ve açıklaması Bir işin sonucunu, nasıl gelişeceğini önceden tahmin edebilmek. "Biraz düşününce ileriyi görmek pek de zor değil." "Kararlarınızı ileriyi görerek vermelisiniz." "Dedem gerçekten ileriyi gören bir adamdı."

Üstüne basmak ne demek?

Üstüne basmak deyiminin anlamı:1. Yerinde bir fikir beyan etmek. 2. İyice belirtmek.

Üstüne basmak deyim midir?

Üstüne basmak deyiminin anlamı ve açıklaması Yerinde bir fikir beyan etmek. "Bu dersimizde kitap okuyacaksınız, üstüne bastın." 3. Konuya değinmek, iyice belirtmek. "Üstüne basa basa anlat, babam çok mağdur de!"

Kulak deyiminin anlamı nedir?

İçinde "kulak" kelimesi geçen deyimler ve açıklamaları: Kulak ardı etmek: Söylenen bir şeyi duymazlıktan gelmek; vurdumduymaz olmak. Kulak asmamak: Önem vermemek, umursamamak, önemsememek. Kulak kabartmak: Belli etmemeye çalışarak dinlemek.

Ağırbaşlı kime denir?

Ağırbaşlı Deyiminin Anlamı Ciddi, olgun, hareketlerinde ölçülü, işlerini düşüne taşına yapan kişidir. Uçarılılıkları ve aşırılılıkları yoktur. Toplum içerisinde basit ve hafif hareketlerde ve davranışlarda bulunmazlar. Toplumda saygılı, ahlaklı kişiler içinde ağırbaşlı deyimi kullanılmaktadır.

Olgun olmak ne demek?

Olgun olmak, kendi duygularınızdan daha az etkileneceğiniz ve yıkıcı bir şekilde tepki vermeyeceğiniz anlamına gelir. İnsanlar her gün seçimler yapar ve bu seçimlerin sonuçları olur. Olgun olan biri, eylemlerinden sorumlu olacaktır.

Ağırkanlı ne demek?

1. Sevimsiz, varlığı sıkıntı veren. "Ne ağırkanlı bir insan bu!"