Oturak domates mi sırık domates mi?

İçindekiler:

  1. Oturak domates mi sırık domates mi?
  2. Domatese çapa ne zaman yapılır?
  3. Domates biber fidesi kaç günde bir sulanır?
  4. Sebze çapası ne zaman yapılır?

Oturak domates mi sırık domates mi?

Meyvesinden ayıramazsınız fidelerin büyümesini bekleseniz daha iyi olur bence ayırmak için. Oturak domatesler belli bir boya geldikten sonra uzamaz ama sırıklar uzamaya devam eder. Filizleri almışsınız oturak domatesler yan dallardan da meyve alınıyor. Sırıklarda genelde tek gövde halinde yetiştiriliyor.

Domatese çapa ne zaman yapılır?

Dikimden 10-15 gün sonra kesekler varsa kırılmalı, fide boğazı gevşekse doldurulmalıdır. Dikimi takiben 25-30 gün sonra ikinci çapa yapılır. Yabancı ot mücadelesi ve toprak neminin muhafazası için 3. ve 4. çapa yapılmalıdır. Domates bitkisi nemi sever, su noksanlığında üst yapraklar kıvrılır.

Domates biber fidesi kaç günde bir sulanır?

Kurak bölge şartlarında domatesin su ihtiyacı genel olarak şöyle bir dağılım gösterir; Mayıs ayında 3 günde bir su, Haziran ayında 2 günde bir su, Temmuz ayında 6 günde 5 su, Ağustos ayında 7 günde 4 su, Eylül ayında haftada bir olmak üzere toplam 18 kez sulanmalıdır.

Sebze çapası ne zaman yapılır?

Genellikle dikimden bir hafta sonra ot alma ve sıralar arasındaki toprağı gevşetmek amacıyla birinci çapa yapılmalı,haziran başında boğaz doldurma ile birlikte ikinci çapa yapılmalıdır.Devam eden günlerde bir defa daha olmak üzere toplam üç çapa yapılmalıdır.