Sgk hizmet dökümünde * 4A ne demek?

İçindekiler:

  1. Sgk hizmet dökümünde * 4A ne demek?
  2. 4A SSK ne demek?
  3. Sosyal Güvenlik Kurumu 4A 4B 4C Nedir?
  4. 4A sigorta primi ne kadar 2021?
  5. 4 A li personel ne demek?
  6. 4a hangi meslekler?
  7. 4a SGK primi ne kadar 2021?
  8. 4 a kapsamında sigorta Tesciliniz zorunlu sigorta kolu kapsamında ne demek?

Sgk hizmet dökümünde * 4A ne demek?

4A Hizmet Dökümü Nedir? 4A SGK ile önceki sistemde SSK'ya bağlı olarak sigortalı çalışan kişileri temsil eder. Artık an itibariyle bir iş yerinde sigortalı olarak çalışıyorsanız SGK'nın 4A sınıfında işlem yapabilirsiniz demektir. Aynı şekilde 4A için belirlenmiş haklara da sahipsiniz anlamına gelir bu.

4A SSK ne demek?

4A, SGK'ya prim ödeyen çalışanları kapsamaktadır. 4A, bir iş yerinde sözleşmeli olarak çalışma durumu olan bireylerin çalışma alanını ifade etmektedir. 4A sistemi kapsamında emekli maaşı hesaplama için Türkiye Cumhuriyeti Sosyal Güvenlik Kurumu'na ait olan adres üzerinden sorgulama yapılması mümkün olmaktadır.

Sosyal Güvenlik Kurumu 4A 4B 4C Nedir?

Sigorta Sistemleri Nelerdir? 4a, 4b ve 4c sigortalı nedir, Sosyal Güvenlik Kurumuna prim ödemesi yapan çalışanlar 4A, kamu çalışanları 4B ve bir yıldan az süre ya da mevsimlik olarak çalışanlar ise 4C sigortalıları olarak adlandırılır. 4A sigorta kapsamında bulunan kişiler SGK'ya prim öder.

4A sigorta primi ne kadar 2021?

Sigorta priminin aylık alt sınırı brüt asgari ücret üzerinden hesaplanır. 2021 yılı için SGK priminin tabanı Türk Lirasıdır. Tavan ücret ise asgari ücretin 7,5 katıdır ve bu da Türk Lirasına denk gelmektedir.

4 A li personel ne demek?

4a: SSK'ya pirim ödemesi yapan kişileri kapsar. Bu da bir iş yerinde sözleşmeli olarak çalışan kişilerin çalışma alanlarını ifade eder. 4a sistemi 5510 sayılı yasa kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu altında yer alır.

4a hangi meslekler?

Bu kadro grubunda mühendis, hemşire, sağlık memuru, teknisyen, veznedar, koruma ve güvenlik görevlisi, ambar memuru, VHKİ vb. kişiler yer almaktadır.

4a SGK primi ne kadar 2021?

İşverenlerin aylık ödediği SGK primi, işçinin brüt maaşı üzerinden hesaplanmaktadır. Sigorta priminin aylık alt sınırı brüt asgari ücret üzerinden hesaplanır. 2021 yılı için SGK priminin tabanı Türk Lirasıdır. Tavan ücret ise asgari ücretin 7,5 katıdır ve bu da Türk Lirasına denk gelmektedir.

4 a kapsamında sigorta Tesciliniz zorunlu sigorta kolu kapsamında ne demek?

4/a olarak yer alan eski sistemde, SSK' ya prim ödeyenleri kapsamaktadır. İş yerinde sözleşmeli olarak çalışan kişileri kapsamaktadır. 4/a olan kavram daha sonra 5510 sayılı yeni yasa ile SGK kapsamında yer almıştır. SGK kapsamında olanları kapsayan bu kola 4 A denilmektedir.