DOCX uzantılı dosyaları hangi program açar?

İçindekiler:

  1. DOCX uzantılı dosyaları hangi program açar?
  2. DOCX dosyası nasıl kaydedilir?
  3. Rich Text document nedir?
  4. DOC ve DOCX uzantılı dosyalar ne tür dosyalar ve farkları nelerdir?

DOCX uzantılı dosyaları hangi program açar?

doc uzantılı dosyaları açmak için genellikle Microsoft Word programı kullanılmaktadır. Hem . doc dosyaları hem . docx dosyaları herhangi bir Microsoft Word sürümünde açılabilirler.

DOCX dosyası nasıl kaydedilir?

Dosya > Farklı Kaydet'e gidin. Dosyanızı kaydetmek istediğiniz yeri seçin. Dosya Biçimi'ninaltında istediğiniz dosya biçimini seçin. Örneğin, belgenizi (.docx) Word 97-2004 Belgesi (.doc) olarak kaydedebilirsiniz; böylece Word'un önceki bir sürümünü kullanan biri belgeyi açabilir.

Rich Text document nedir?

RTF formatı, çoklu metin formatı olarak da bilinir. Microsoft Corporation tarafından geliştirilmiş bir çapraz platform belge formatıdır. ... Bununla birlikte, gittikçe daha fazla yazılım RTF format standardını benimsedikçe, RTF formatı giderek daha popüler hale geliyor.

DOC ve DOCX uzantılı dosyalar ne tür dosyalar ve farkları nelerdir?

DOC zamanla LibreOffice Writer, OpenOffice Writer, KingSoft Writer, Google Docs gibi bir çok ücretsiz ve ücretli belge işleme programlarına dahil edildi. DOCX biçimi, DOC uzantısının bir haledi olarak Microsft tarafından geliştirildi. Word 2007 sürümünde dosyaların varsayılan uzantısı DOCX olarak değiştirildi.