İşsizlik ödeneği bu ay son mu?

İçindekiler:

  1. İşsizlik ödeneği bu ay son mu?
  2. Işsizlik maaşı alma süresi uzatıldı mı?
  3. Ücretsiz izin bitti şimdi ne olacak?
  4. Kçö geri gelir mi?
  5. Kısa çalışma ödeneği yıl sonuna kadar uzatıldı mı?

İşsizlik ödeneği bu ay son mu?

İş dünyası kısa çalışma ödeneğinin ay ay uzatılması yerine yıl sonuna kadar uzatılmasının gerekliliğine işaret ediyor. Maaşın bir kısmını patron yerine İşsizlik Fonu'nun yatırdığı kısa çalışma ödeneği, işsizlikteki artışı frenleyen en büyük desteklerden biri olmasına rağmen 30 Haziran 2021 tarihinde sona eriyor.

Işsizlik maaşı alma süresi uzatıldı mı?

Daha önce alınan kararlar ile uzatılan kısa çalışma ödeneği 30 Haziran 2021 tarihi itibariyle sona erecek. Ekonomide salgın kaynaklı olumsuzlukların sürdüğünü savunan işverenler ise, kısa çalışma ödeneğinin 2021 yılının sonuna kadar devam etmesi talebini yineledi.

Ücretsiz izin bitti şimdi ne olacak?

ÜCRETSİZ İZİN SONA ERİYOR Bugün itibariyle fesih yasağı ve dolayısıyla tek taraflı ücretsiz izne gönderme hakkı veren geçici onuncu madde hükümleri ortadan kalkıyor. Yeni bir uzatma kararı alınmaz ise, bu tarihten sonra artık normal düzene geçiliyor.

Kçö geri gelir mi?

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ YENİDEN GELCEK? KÇÖ ile iligli herhangi yeni bir karar alınmadı. Dolayısıyla KÇÖ 31 Haziran itibariyle sona eren KÇÖ yani Kısa Çalışma Ödeneği yeniden getirilmeyecek.

Kısa çalışma ödeneği yıl sonuna kadar uzatıldı mı?

Kovid-19 salgını sürecinde işi, işçiyi ve işvereni korumak amacıyla şartlar esnetilerek 2020'nin Mart ayından beri uygulanan kısa çalışma ödeneğinde süre 30 Haziran itibarıyla sona erecek.