ALES için ne kadar para yatırılacak?

İçindekiler:

  1. ALES için ne kadar para yatırılacak?
  2. ALES sınav başvurusu nasıl yapılır?
  3. Osym ALES ne zaman?
  4. ALES nedir ve kimler girebilir?
  5. Ales başvurusunu nereden yapabilirim?

ALES için ne kadar para yatırılacak?

Adaylar, ÖSYM AİS aracılığıyla başvurularını gerçekleştirecek. ALES BAŞVURU ÜCRETİ NEREYE YATIRILIYOR? ALES başvuru ücreti 145 TL.

ALES sınav başvurusu nasıl yapılır?

ALES BAŞVURUSU İÇİN HES KODU ŞARTI Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak bugünden itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabilecek.

Osym ALES ne zaman?

2021 yılında Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'nın ikincisi Pazar günü yapılacak. Saat 10:15'te başlayacak olan sınavın giriş belgeleri ise en geç sınava 1 hafta kala yayınlanmış olacak. Adaylar sınav giriş belgelerine ÖSYM'nin AİS sayfası üzerinden ulaşabilecekler.

ALES nedir ve kimler girebilir?

ALES, lisansüstü (yüksek lisans) eğitime başvuracak kişilerin ve akademik personel kadrolarına (araştırma görevlisi, öğretim görevlisi, okutman, uzman çevirici gibi) atanmak isteyen adayların girmesi gereken bir sınavdır. Doktora başvuruları için de ALES'e girilmesi gerekir.

Ales başvurusunu nereden yapabilirim?

Adaylar sınava elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla, bireysel olarak "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden ya da ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından başvuru yapabilecek. 2021 ALES/2 başvurusu için tıklayınız. Sınava başvuruda HES kodu bilgisi istenecek.