Bilmukabele mi Bilmukavele mi?

İçindekiler:

  1. Bilmukabele mi Bilmukavele mi?
  2. Mukavele kelimesinin anlamı nedir?
  3. Bilmukabele nasıl yapılır?
  4. Bik mukabil ne demek?
  5. Bilmukabele nedir hangi dil?
  6. Bilmukabele Türkçe midir?
  7. Sözleşme damga vergisi ne kadar?
  8. Mukabele neleri sembolize eder?
  9. Bilmukabele osmanlica mi?

Bilmukabele mi Bilmukavele mi?

Bazı kişilerce kullanılan "binmukabele " yazımı ise doğru bilinen yanlışlar arasında yer alıyor. Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı "Bilmukabele "dir.

Mukavele kelimesinin anlamı nedir?

Mukavele, hukuki sonuç meydana getirmek amacıyla iki veya daha çok kişinin, kuruluşun karşılıklı ve birbirine uygun irade beyanlarıyla gerçekleşen bağlayıcı özelliği olan işlem.

Bilmukabele nasıl yapılır?

Türk Dil Kurumu'na göre bu kelimenin doğru yazımı ''bilmukabele'' olarak yazılır.

Bik mukabil ne demek?

Bilmukabele; Karşılık olarak. (Davranış töresinde) ben de, size de, sizlere de. Birinin söylediği söze karşılık söylenen "ben de, size de, sizlere de" anlamında kullanılan bir söz.

Bilmukabele nedir hangi dil?

Yazılı eserlerden çok günlük konuşmalarda kullanılan bilmukabele kelimesi dilimize Arapçadan geçmiştir. Kelimenin başında Arapçada harf-i cer ve harf-i tarif olarak nitelendirilen -bi ve -el ekleri kullanılmıştır. Mukabele kelimesi getirildikten sonra -el ekinde ünlü düşmesi olur.

Bilmukabele Türkçe midir?

Bilmukabele kelimesi, Arapça'dan Türkçe'ye geçmiştir. Arapça'da edat olan 'bi' yani Türkçe'deki karşılığı 'ile' kelimesinin 'Mukabele' kelimesiyle birleşiminden meydana gelen Bilmukabele, 'karşılık olarak' anlamı taşımaktadır.

Sözleşme damga vergisi ne kadar?

1- Sözleşmeleri imzalayanlar damga vergisi ödemekle mükelleftir. 2- Sözleşmeler üzerinden alınacak damga vergisi oranı binde 9,48'dir. 3- Bir nüshadan fazla olarak düzenlenen sözleşmelerin her nüshası ayrı ayrı aynı miktar veya oranda damga vergisine tabidir.

Mukabele neleri sembolize eder?

Mukabele, "karşılık verme, karşılama, karşılık" anlamına gelen ve Peygamber Efendimiz (s.a.s) ile Cebrail (a.s)'in arz ve mukabele şeklinde her Ramazan ayında Kur'an'ı birbirlerine okumaları temeline dayanan Efendimizin vefat yılında da iki kere okunmasıyla sünnet olarak miras bırakılan bir gelenektir.

Bilmukabele osmanlica mi?

Yazılı eserlerden çok günlük konuşmalarda kullanılan bilmukabele kelimesi dilimize Arapçadan geçmiştir. Kelimenin başında Arapçada harf-i cer ve harf-i tarif olarak nitelendirilen -bi ve -el ekleri kullanılmıştır. ... Bu nedenle kelime bil-mukabele şeklinde yazılır.