Irem isminin özellikleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Irem isminin özellikleri nelerdir?
  2. Irem isminde Türkiyede kaç kişi var?
  3. Irem ismini kim buldu?
  4. Irem erkek ismi midir?
  5. Irem isminin renk sembolü ne?
  6. Irem hangi peygamberin oğlu?
  7. Sanem mi Senem mi?

Irem isminin özellikleri nelerdir?

İrem bahçeleri mitolojik anlatılarda, masallarda ve edebi hikayelerde de sıklıkla geçmektedir. İrem ismi, yumuşak ve naif bir huyu temsil etmektedir. Bu isme sahip olan kimseler, iyi bir huya ve ahlaka sahiptir.

Irem isminde Türkiyede kaç kişi var?

Türkiye'de Aralık 2018 itibariyle tam olarak 128.599 tane İrem ismini kullanan insan bulunuyor. Tüm isimler içinde 290 sırada. Yani Türkiye'de her 1,178 kişiden biri İrem. İstanbul'da ise toplam 27.066 tane.

Irem ismini kim buldu?

Tevrat'a göre Aram, Hz. Nûh'un üç oğlundan Sâm'ın beşinci oğludur; kendisinin de Ûs (Uts), Hul, Geter ve Maş adında dört oğlu vardır (Tekvîn, 10/22-23). İrem kelimesini bir kişi adı kabul eden müslüman tarihçi ve müfessirler de onun şeceresini İrem b. Sâm b. Nûh (Taberî, Târîḫ, I, 216; Mes'ûdî, I, 41) veya İrem b.

Irem erkek ismi midir?

İrem kız çocukları için kullanılan ve sevilen bir isimdir. Bu yüzden internet üzerinden de sıkça araştırılan ve Kur'an'da geçip geçmediği merak edilen adlar arasında bulunuyor. İrem ismi Kur'an'da yer almaktadır. Özellikle Kur'an-ı Kerim'de Fecr suresinde geçer.

Irem isminin renk sembolü ne?

İrem isminin cinsiyeti: Kız. İrem isminin renk sembolü: Pembe. İrem isminin harf sayısı: 4.

Irem hangi peygamberin oğlu?

Nûh'un üç oğlundan Sâm'ın beşinci oğludur; kendisinin de Ûs (Uts), Hul, Geter ve Maş adında dört oğlu vardır (Tekvîn, 10/22-23). İrem kelimesini bir kişi adı kabul eden müslüman tarihçi ve müfessirler de onun şeceresini İrem b. Sâm b. Nûh (Taberî, Târîḫ, I, 216; Mes'ûdî, I, 41) veya İrem b. Avs (Ûs) b.

Sanem mi Senem mi?

Senem aynı zamanda Sanem olarak da geçmektedir. Her iki isim üzerinden kız çocuğunuz için bu adı verebilirsiniz. Çok eski zamanlardan bu yana Arapça üzerinden Türkçeye geçmiş isimler arasında bulunuyor.