Şeker hastalığı tehlikeli bir hastalık mıdır?

İçindekiler:

  1. Şeker hastalığı tehlikeli bir hastalık mıdır?
  2. Şeker koması iyileşir mi?
  3. Şeker koması neden olur?
  4. Şeker koması tehlikeli midir?
  5. Şeker hastalığı ilerlerse ne olur?
  6. Şeker hastalığı hangi organlara zarar verir?
  7. Şeker koması beyinde hasar bırakır mı?

Şeker hastalığı tehlikeli bir hastalık mıdır?

Diyabet ciddi bir hastalıktır, ancak uygun beslenme tedavisi, medikal tedavi, düzenli egzersiz ve diyabet eğitim ile sağlıklı, uzun bir yaşam sürebilirsiniz.

Şeker koması iyileşir mi?

ŞEKER KOMASININ TEDAVİSİ VAR MIDIR? Şeker komasına giren hastanın mutlaka hastaneye götürülmesi gerekmektedir. Kişiye hastanede serum verilir. Bunun yanı sıra elektrolit, tansiyon ve kalp ritminin düzeltilmesi gibi tedavi yöntemleri de uygulanır.

Şeker koması neden olur?

Şeker komasının ana nedeni hastanın insülin kullanımına dikkat etmemesi gelir. Ayrıca hastanın geçirdiği enfeksiyonlar, diyabetik beslenme ile hayatına devam etmemesi, ishal, bademcik iltihabı, yeme bozuklukları, ayağında oluşabilecek bir apse, grip gibi hastalıklar da şeker komasına neden olabilir.

Şeker koması tehlikeli midir?

Diyabetik koma olarak da bilinen şeker koması, şekerin düşüklüğü ya da yüksekliği ile meydana çıkan bir şuur kaybı rahatsızlığı. Eğer anında müdahale edilmezse şeker koması hayati fonksiyonları tehdit edebilir.

Şeker hastalığı ilerlerse ne olur?

Diyabet gerektiği gibi tedavi edilmezse, kalp damar hastalıkları, böbrek yetmezliği, körlük, sinir hasarı ve diyabetik ayak gibi çeşitli sorunlara yol açabildiğini aktaran Dr.

Şeker hastalığı hangi organlara zarar verir?

Uzun süre tedavi edilmediğinde damarlarda hasar oluşmaktadır. Kan dolaşımını etkileyen bu hastalık ciddiye alınmadığı takdirde böbreklere, beyin ve sinir sistemine, gözlere ve diğer hayati organlara zarar verebilir.” Şeker hastalığı tedavisinde farklı yöntemlerin uygulanabileceğini belirten Dr.

Şeker koması beyinde hasar bırakır mı?

Yüksek şekerin beyindeki etkisi hemen görülmez. ABD Houston Methodist Hastanesi'nden Dr. Joesph Masdeu'ya göre; zaman içinde, diyabet nedeniyle, damarlarda zedelenme olasılığı artar. Bu durumdan beyindeki küçük kan damarları da etkilenir ve beyin dokusu, özellikle de beyaz cevher zarar görür.