PRP cilt yenileme nedir?

İçindekiler:

  1. PRP cilt yenileme nedir?
  2. PRP yüze nasıl yapılır?
  3. Yüze yapılan PRP ne işe yarar?
  4. PRP cilt tedavisi kaç seans?
  5. PRP ne kadar fiyat?
  6. PRP tedavisi sonrası nelere dikkat edilmeli?
  7. PRP tedavisinden sonra ağrı olur mu?
  8. Dize PRP yapıldıktan sonra nelere dikkat edilmeli?

PRP cilt yenileme nedir?

PRP, kanımızda doğal olarak bulunan bir hücre olan trombosit açısından zengin plazma anlamına gelir. Cildinizi iyileştirmeye yardımcı olmak için kendi kanınızdan ayrıştırılan özel bir kısım yüzde gençleştirme, onarım ve iyileştirmeye yardımcı olmak için tüm yüze uygulanır. Bu uygulamaya PRP Yüz Gençleştirme diyoruz.

PRP yüze nasıl yapılır?

PRP yönteminde hastadan 8- 20 cc kan alınarak santrifüj edilir. PRP tedavisinde elde edilen serum, mezoterapi gibi minik küçük miktarda ve yaygın olarak derinin içine enjekte edilir. Dokularımızda herhangi bir hasar oluştuğunda kanımız pıhtı hücrelerini bu dokuya toplayarak bir onarım süreci başlatır.

Yüze yapılan PRP ne işe yarar?

PRP uygulamasının diğer faydaları ise şunlardır: Lazer ya da peeling ve benzeri uygulamalardan sonra, derinin toparlanmasının sağlanması. Derinin yıllar boyunca güneş ışınlarına maruz kalması neticesinde oluşan hasarların düzelmesi, çöküntülerin iyileşmesi, yüz esnekliğinin ve canlılığının yüze tekrar kazandırılması.

PRP cilt tedavisi kaç seans?

PRP seansları genellikle 2 hafta aralıklarla uygulanır. Kişinin ihtiyacına ve hastalığına göre ortalama 3-8 seans olacak şekilde planlanır. Saç dökülmesi ve cilt gençleştirme için mezoterapi ile kombine edilebilir.

PRP ne kadar fiyat?

Saç dökülmelerinin genetik ve strese dayalı olması fark etmeksizin hastanın saçlarının tedavi edilmesi için kullanılmakta olan PRP uygulamasında fiyat 5 TL arasında değişmekte ve tedavi süresine de bağlı olarak fiyat değişikliklerinin oluşmasına neden olmaktadır.

PRP tedavisi sonrası nelere dikkat edilmeli?

PRP yaptırdıktan sonra ilk 3 saat saçlarınızı yıkamamalı, ilk 6 saat saç şekillendirici kullanmamalısınız. PRP sonrası ilk üç gün pH oranı cildiniz ile uyumlu olan şampuanları kullanmalısınız. Uygulama bölgesinde şişlik olursa buz masajı yapabilirsiniz. Kan sulandırıcı ilaçları 7 gün boyunca kullanmamaya devam edin.

PRP tedavisinden sonra ağrı olur mu?

PRP uygulaması sonrası düşük oranda enjeksiyon bölgesinde artmış şişlik ve ağrı olabilir. Bu ağrı birkaç gün devam edebilir, ancak basit ağrı kesiciler ve buz uygulaması ile bu sorun giderilebilir. Bunun dışında PRP'nin böbrek, karaciğer mide gibi iç organlarda yan etkisi yoktur.

Dize PRP yapıldıktan sonra nelere dikkat edilmeli?

PRP uygulamasından sonra 7 gün boyunca kan sulandırıcı ilaçların kullanılmaması, PRP yapıldıktan sonra iki gün boyunca sauna ve buhar odasına girilmemesi, hızlı bir iyileşme süreci yaşanabilmesi için en az 3 gün sigara ve alkol tüketmemeye özen gösterilmesi gerekiyor.