Bakırlı spiral nedir?

İçindekiler:

  1. Bakırlı spiral nedir?
  2. Bakırlı spiral nasıl takılır?
  3. Bakırlı spiral kaç yıl korur?
  4. Ria ne zaman uygulanır?
  5. Spiral süresi ne kadar?
  6. Ria koruyuculuğu ne zaman başlar?
  7. Spiral kayarsa agri olur mu?

Bakırlı spiral nedir?

Bakır spiraller plastik bir malzeme ile kaplı olsa da ürünün etrafı bakır bir telle sarılır. Gebeliği engellemede ˜'e kadar etki gösterir ve 9-10 yıl kullanılabilir. Bakır spiral kullananlar dilediği zaman çıkarttırarak hamile kalabilirler.

Bakırlı spiral nasıl takılır?

Spiral takmak isteyen kadının vajinasına metal veya plastik olan spekulum adında bir alet yerleştirilir. Tenekulum adı verilen bir alet ile rahim ağzı tutulur ve spiral rahmin içine yerleştirilir. Yaklaşık 1-5 dakika arası süren bu işlem, istenildiği zaman iptal edilerek spiral çıkarılabilir.

Bakırlı spiral kaç yıl korur?

Bakır ve hormon içeren tipleri vardır. Kadın yumurta hücresinin erkek tohum hücresi ile döllenmesini ve rahim içine yerleşmesini engeller. ˜ etkilidir. Uzun süre gebelikten korur (bakırlı olanlar 10 yıl korur).

Ria ne zaman uygulanır?

Spiral Ne Zaman Takılır? Genel olarak adet bitiminde spiral takılması tavsiye edilir. Bu süreç esnasında rahim ağzı daha geniş olacağı için spiral kolayca uygulanabilir. Fakat adet döneminde değilken de gebelik testi ile gebe olmadığı teyit edilen bayanlara da uygulanması mümkündür.

Spiral süresi ne kadar?

Spiralin koruyuculu etkisi takıldığı anda başlar ve çıkarıldığı anda son bulur. Ülkemizde kullandığımız spirallerin ortalama 5- 10 yıl koruyuculuk süreleri vardır.

Ria koruyuculuğu ne zaman başlar?

RİA' lar takılır takılmaz korumaya başlar ve çıkarıldıkları andan itibaren koruyuculukları biter. Koruyuculuk süresi değişkendir. Bu süre genellikle 5-10 yıl arasında olmakla birlikte, etkinliği arttırmak için ve koruyuculuğu garanti altına almak için spirallerin 5 yılda bir değiştirilmesi uygundur.

Spiral kayarsa agri olur mu?

Bazı kadınlar normal bir spiral uygulamasından sonra dahi cinsel ilişki sırasında gerçekleşen birtakım pozisyonların rahatsızlık verdiğini belirtmiştir. Ancak, aniden gelişen şiddetli acı veya ağrı spiral kaymasının işareti olabilir.