Arkeologlar ne yapıyor?

İçindekiler:

  1. Arkeologlar ne yapıyor?
  2. Arkeologlar kolay iş bulur mu?
  3. Arkeoloji bölümünde para var mı?
  4. Arkeoloji bölümü kaç yıllık?
  5. Arkeoloji kaç kişi atandı?

Arkeologlar ne yapıyor?

Arkeolog, insanlık tarihi ve tarih öncesi hakkında bilgi toplamak için eski uygarlıkların geride bıraktığı mimari yapı, eşya, kemik vb kalıntıları inceler. Aletler, mağara resimleri, bina kalıntıları.., kazılarla gün ışığına çıkaran, inceleyen, değerlendiren ve koruyan kişidir.

Arkeologlar kolay iş bulur mu?

Arkeologların imkanları oldukça geniştir. Hem özel sektörde hem de devlet sektöründe çalışabilen arkeologlar kendi tercihlerine göre bir işte çalışabilirler. Aynı zamanda arkeologlar akademik kariyer de yapabilirler. Arkeologlar devlet kurumlarında çalışmak için öncelikle Kamu Personeli Seçme Sınavına girebilirler.

Arkeoloji bölümünde para var mı?

Günümüzde arkeoloji çalışma alanı oldukça geniştir. Çeşitli arkeolojik kazılarda görev alan arkeologlar aynı zamanda müzelerde de çalışabilirler. Kültü ve Turizm Bakanlığında da imkanı bulunur. Aynı zamanda arkeoloji bölümü mezunları eğitimlerine eklentiler yaparak tarih öğretmenliği de yapabilirler.

Arkeoloji bölümü kaç yıllık?

Arkeoloji bölümünün başarı sıralamaları ile taban puanlarına bakabilirsiniz. Arkeoloji bölümünün verileri ÖSYM ve YÖK Atlas sitesinden alınmıştır. Üniversite Sayısı: Arkeoloji bölümü toplam 41 adet üniversitede bulunmaktadır.

Arkeoloji kaç kişi atandı?

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesinde yer alan Türk Tarih Kurumu Başkanlığı tarafından desteklenen arkeolojik kazı projelerinde görevlendirilmek üzere 248 personel alımı yapılacak.