Ilker adi ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Ilker adi ne anlama gelir?
  2. Ela ismi ne anlama gelir?
  3. Ela Gözlünün anlamı nedir?
  4. Taner ismi ne anlama gelir?

Ilker adi ne anlama gelir?

Köklü bir tarihe sahip olan ve birçok farklı Türk hükümdarlığında kullanılan İlker adı, 'İlk doğan çocuk' şeklinde ifade edilmekte ve bu biçimde kullanılmaktadır. Yani bir toplumda ya da bir kavimle o dönem ilk doğan çocuklar için verilen isim olarak öne çıkıyor.

Ela ismi ne anlama gelir?

Ela ismi 'Sarıya çalan kestane rengi' ve 'göz rengi' olarak bilinmektedir. Arapçada bir renk olarak geçtiği için Türkçe anlamı olarak da bu şekilde yerleşmiş durumda. Aynı şekilde Türk Dil Kurumu açısından da bakıldığında yine göz rengi ve sarıya çalan kestane rengi olarak öne çıkmaktadır.

Ela Gözlünün anlamı nedir?

Ela ismi, açık kahverengi göz rengi demektir. Bu renk gözler, bal rengine yakındır. Bal renginden kestane rengine doğru dönen gözler ela olarak adlandırılmaktadır. ... İnsanlara yardım eden, cennetten gönderilen bazı varlıklar, ela gözlü olarak tasvir edilmektedir.

Taner ismi ne anlama gelir?

Türkiye'de ortalama 200 binden fazla kişi tarafından kullanılan Taner ismi şafak vakti gibi aydınlık anlamına gelmektedir. Aynı zamanda Taner ismi güçlü kimse demektir ve ismin rengi mavidir.