Marul ekimi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Marul ekimi nasıl yapılır?
  2. Marul dondan etkilenir mi?
  3. Aysberg nerede yetişir?
  4. Marul fidesi ne zaman ekilir?
  5. Ispanak ne kadar zamanda yetişir?
  6. Marul nasil cabuk buyur?
  7. Marul nasıl yetiştirilir kısaca?
  8. Aysberk marul ne zaman dikilir?
  9. 1 kasa marul kaç adet?
  10. Kışlık Kıvırcık tohumu ne zaman ekilir?
  11. Ispanak ne kadar sürede hasat edilir?
  12. Marula hangi gübre verilir?
  13. Marul suyu sever mi?
  14. Kışlık marul hangi ayda ekilir?

Marul ekimi nasıl yapılır?

Marul tohumu ekimi için önce toprağın havalandırılması ve gübrelenmesi işlemi sonrasında ekim yapılacak yerin ıslatılarak toprağın tohum öncesi nemlenmesi sağlanmalıdır. Ekim işleminde toprağa tohumlar dökülür. Tohum üstüne çok az toprak koyulur ve üzerine su takviyesi yapılır. Marul enine ve boyuna gelişim gösterir.

Marul dondan etkilenir mi?

Marullar donlara karşı da oldukça dayanıklıdırlar. Açıkta yapılan yetiştiricilikte bitkiler -4 -5 ºC'lik düşük sıcaklıklara fazla bir zarar görmeden dayanabilmektedirler. Fide ile yetiştiricilikte; seralarda, alçak veya yüksek tünellerde, mevsimine göre ılık veya soğuk yastıklarda fideler yetiştirilir.

Aysberg nerede yetişir?

Türkiye'de salataların vazgeçilmesi olan aysberg (göbek marul) üretiminin yüzde 60'ı Ankara'daki tarım alanlarında gerçekleştirildi.

Marul fidesi ne zaman ekilir?

Marul fidelerinin dikim zamanı ise eylül- ocak aylarında yapılmaktadır. Hasat işlemine ise eylül ayında başlanmaktadır. Çok fazla soğuk kış ayları haricinde haziran sonuna kadar devam etmektedir. Yayla şartları göz önüne alındığı zaman tohum mart ayında ekilir ve nisan-mayıs gibi dikim işlemi yapılır.

Ispanak ne kadar zamanda yetişir?

Çoğu durumda, taze pazarlama için yetiştirilen ıspanak bitkilerinin hasadı, ekim işleminden yaklaşık 38-55 gün sonra tek bir kesim (bütün bitki yok edilir) olarak yapılır. Aksine, gıda endüstrisini hedef alan ıspanak üretiminde, ekim işleminden yaklaşık 60-80 gün sonra ıspanaklar toplanır.

Marul nasil cabuk buyur?

Marulun Büyüme Aşamaları ; Peki marul nasıl hızlı büyür ? Marul organik maddeyi çok sever.Bu topraklarda hızlı gelişerek kısa sürede hasat olgunluğuna gelir.Bu nedenle fide dikiminden önce toprak yanmış ahır gübresi ile 4-5 ton/da gübrelenmelidir.

Marul nasıl yetiştirilir kısaca?

Marul bitkisi bol güneşi sever, azot ve humus bakımından zengin olan topraklarda yetişir. Çoğu zaman, marul bitkileri arasında 20-30 cm ve sıralar arasında 50-60 cm mesafe bırakılır. 1 hektarlık olan bir alanda (10.000 metrekare), yaklaşık 50.000 adet bitki dikebiliriz. Sık sık sulama yapmalıyız.

Aysberk marul ne zaman dikilir?

Sıra Arası Ekim Mesafesi :40 – 60 cm. Olgunlaşma günü ortalama 30-35 gündür. Hasat peryodu 80 – 90 gündür. Ekim zamanı İlkbahar, Sonbahar içindeki aylar tavsiye edilir.

1 kasa marul kaç adet?

Hal böyle olunca marulun kasası (6 adet) 20 TL'ye kadar çıktı. Perakendede tanesi 5 TL'yi bulan göbek marul gördük. Şu sıralar yeni ürünler piyasaya indiği için fiyatlar dip seviyelerde.

Kışlık Kıvırcık tohumu ne zaman ekilir?

Ocak ayından Haziran ayı sonuna dek olan dönem idealdir. Tohumlar birbirinden 20-30 cm mesafeli olarak 1 cm derine tırmıkla düzlenip, işlenmiş toprağa ekilir. Her 1 cmlik tohum çukuruna 3-4 tohum atılmalı aralarında en güçlü olan bitki gelişmek için tutulmalı, zayıflar sökülmelidir.

Ispanak ne kadar sürede hasat edilir?

Ispanak Hasadı Çoğu durumda, taze pazarlama için yetiştirilen ıspanak bitkilerinin hasadı, ekim işleminden yaklaşık 38-55 gün sonra tek bir kesim (bütün bitki yok edilir) olarak yapılır. Aksine, gıda endüstrisini hedef alan ıspanak üretiminde, ekim işleminden yaklaşık 60-80 gün sonra ıspanaklar toplanır.

Marula hangi gübre verilir?

Marul tarımı yapılan arazilerde gübreleme şu şekilde yapılmalıdır; Taban gübresi olarak fosforun ve potasyumun %70′i kullanılır. Bu da dekara 12-18 kg fosfor ve 15-20 kg potasyum verilmelidir. Hasattan 30 gün öncesinde geri kalan miktarlar dekara 3-4 kg fosfor ve 6-8 kg potasyum olarak uygulanmalıdır.

Marul suyu sever mi?

Marulun Su İstekleri Normalde az fakat sık sulama yapmak tercih edilir. Sıcak yaz aylarında, her gün marul bitkilerini sulamamız ve belki de bitkilere gölge sağlamamız gerekebilir.

Kışlık marul hangi ayda ekilir?

Marul fidelerinin dikim zamanı ise eylül- ocak aylarında yapılmaktadır. Hasat işlemine ise eylül ayında başlanmaktadır. Çok fazla soğuk kış ayları haricinde haziran sonuna kadar devam etmektedir. Yayla şartları göz önüne alındığı zaman tohum mart ayında ekilir ve nisan-mayıs gibi dikim işlemi yapılır.