Curcumin ekstresi ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Curcumin ekstresi ne işe yarar?
  2. Curcumin nasıl ve ne zaman kullanılır?
  3. Tansiyon hastaları zerdeçal kullanabilir mi?
  4. Zerdeçal sıvı ekstresi ne işe yarar?
  5. Zencefil günde ne kadar kullanılmalı?
  6. Zencefil reflüye iyi gelir mi?
  7. Curcumin Diamond nasıl kullanılır?

Curcumin ekstresi ne işe yarar?

Çok eski dönemlerden bu yana özellikle sağlık konusunda kullanılan Curcumin (zerdeçal), Hint tıbbında kan temizleyici ve tonik olarak değerlendirilir. Aynı zamanda inflamasyon önleyici olarak yanık tedavisi ile beraber kesik ve yaralar için önemli kaynaklar arasında yer alır.

Curcumin nasıl ve ne zaman kullanılır?

Akşam yemeklerinden yarım saat önce olmak üzere günde 1 defa kullanılması yeterlidir. Özellikle geç vakitlerde gelen yemek yeme hissini bastıran bu doğal kür, düzenli ve etkili bir şekilde kullanıldığı zaman kısa sürede etkisini göstermeye başlamaktadır.

Tansiyon hastaları zerdeçal kullanabilir mi?

Tencere yemeklerine bir çay kaşığı zerdeçal koymak lazım, daha fazla değil. Fazla kullanılırsa tansiyon yükseltir, mideye rahatsızlık verebilir. Hamileler de aşırı tüketimden kaçınmalıdır.

Zerdeçal sıvı ekstresi ne işe yarar?

İltihap gidericidir Zerdeçal, iltihap önleyici yani anti-enflamatuardır. Sahip olduğu antioksidan özellikten dolayı bakterilere karşı savaşır ve hücrelerimizi korur. Vücutta iltihap oluşumu birçok hastalığa davetiye çıkarır. Zerdeçal içindeki kürkümin sayesinde vücudun iyileşmesine katkı sağlar.

Zencefil günde ne kadar kullanılmalı?

Çocuklardan yetişkinlere herkesin fayda sağlayabileceği zencefil gün içinde uykulu, yorgun kişilere ve çok üşüme sorunu olanları da bu sıkıntıların kurtarıyor. Ancak, günde 2 gram kadar kullanımı önerilmektedir.

Zencefil reflüye iyi gelir mi?

Zencefil; Doğal anti-inflamatuvar özelliği olan bir besin olup özellikle reflüye bağlı yanma yakınmasını azaltıyor.

Curcumin Diamond nasıl kullanılır?

Vitamin ve mineral açısından zengin olan curcmin 500 kullanımı oldukça basittir. Bu kürü hazırlamak için 3-4 kaşık yoğurdu kaseye koyunuz. Daha sonra bu yoğurdun içerisine hazır paket şeklinde olan curcumini ekleyiniz. İyice karıştırdıktan sonra afiyetle tüketebilirsiniz.