El için ağlayan iki gözden olur ne demek?

İçindekiler:

  1. El için ağlayan iki gözden olur ne demek?
  2. Adamakla mal tükenmez atasözünün anlamı nedir?
  3. Kaya Uçmazsa dere dolmaz ne demek?
  4. El ile gelen düğün bayram ne anlama gelir?
  5. Harman yel ile düğün el ile ne demek?
  6. El ile bozgun düzgün ne demek?
  7. Çatal kazık ne demektir?
  8. Birden çok kimsenin söz sahibi olduğu iş yürümez ne demek?
  9. Bir koltuğa iki karpuz sığmaz ne demek?

El için ağlayan iki gözden olur ne demek?

atasözünün açıklaması ve anlamı: İnsanoğlu öncelikle kendini ve sevdiklerini düşünmek zorundadır. Başkası için yapılacak fedakârlığın bir sınırı vardır.

Adamakla mal tükenmez atasözünün anlamı nedir?

[1] Yapabileceğinden çok vaatte bulunanlar için alay yollu söylenen bir söz.

Kaya Uçmazsa dere dolmaz ne demek?

Kaya uçmazsa dere dolmaz atasözünün anlamı nedir? Büyük gereksinimlerin karşılanabilmesi ya da büyük bir eksiğin kapatılabilmesi için büyük özverilerde bulunulması gerekir. Özveri olmazsa zararı kapatmak mümkün değildir. Unutulmamalı ki büyük ihtiyaçlarda büyük fedakarlıklar yapmak gerekir.

El ile gelen düğün bayram ne anlama gelir?

Bir topluluk içinde yalnız bir kişinin, sırtına yüklenen sıkıntıya, başına gelen yıkıma katlanması güçtür. Ancak herkese birden gelen sıkıntı ve yıkım hafifleşir. İnsan yalnız benimbaşımda değil, herkes aynı sıkıntı içindedir diye teselli bulur.

Harman yel ile düğün el ile ne demek?

AtasözüDüzenle [1] Her işin gerçekleşmesi birtakım koşulların bulunmasına bağlıdır. Örneğin, harmanı savurmak için yel, düğünün iyi hazırlanması ve toplantının şen geçmesi için hısım, akraba, eş, dost ister.

El ile bozgun düzgün ne demek?

atasözünün açıklaması ve anlamı: Bir topluluk içinde yaşayan kişi, başkalarını üzen şeyleri de, sevindiren şeyleri de onlarla paylaşmalıdır.

Çatal kazık ne demektir?

Çatal kazık benzetmesi çok başlılığı ifade etmektedir. Kazık yere batması açısından tek uçlu olmalıdır. Ancak bu şekilde kazık işlevi olan toprağa çakılma görevinde başarılı olur. Eğer çatallı bir kazıksa toprağa çakmak mümkün olmaz.

Birden çok kimsenin söz sahibi olduğu iş yürümez ne demek?

Çatal kazık yere çakılmaz atasözünün anlamı, birden çok kimsenin söz sahibi olduğu iş yürümez. Bir işte istişare etmek, akıl danışmak gerekli ve güzeldir. Birçok görüş alınmalı, farklı sözler işitilmeli ama sonunda söz ve irade bir kişide toplanmalıdır.

Bir koltuğa iki karpuz sığmaz ne demek?

İki Karpuz Bir Koltuğa Sığmaz Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir? ... Bu atasözünün anlamı şu şekildedir: Önemli bir işi başarmak için bütün gayretimizi ona yöneltmemiz, dikkatimizi dağıtmamamız gerekir. Bir kimse, ne kadar akıllı ve çalışkan olursa olsun, iki büyük işi aynı zamanda yapamaz.