Ganesa ne demek?

İçindekiler:

  1. Ganesa ne demek?
  2. Krisna kimdir?
  3. Trimurti ne demek?
  4. Arjuna nedir?
  5. Bhagavad Gita ne zaman yazıldı?

Ganesa ne demek?

Ganeşa (Sanskritçe: गणेश veya श्रीगणेश -tanrısal makamını ayrıştırmak için kullanılır, Ganesha, "Ganapataye"/"ganapati" olarak da bilinir), Hinduizm'deki en tanınmış ve saygı duyulan Tanrı temsillerinden birisidir. Şiva ve Parvati'nin ilk doğan oğludur.

Krisna kimdir?

Krişna (Devanagari'de कृष्ण, IAST kṛṣṇa) yaygın Hint geleneğine göre Vişnu'nun sekizinci avatarıdır ve ona Vişnu'nun bir avatarı olarak tapılır. Çeşitli Vaişnava okullarında ise Yüce Tanrı yani en önemli ve yüksek tanrı olarak tapınılır.

Trimurti ne demek?

Trimurti, yeryüzündeki birçok inanç, gelenek ve mitolojide bulunan üçlü ilah grubuna (üçlemeye) Hinduizm ve Hint mitolojisinin çeşitli ekollerinde verilen addır. Bu üçlü ilah grubu Hindu geleneğinde Brahma, Vişnu ve Şiva.

Arjuna nedir?

Arjuna, Hint mitolojisinde dünya üzerindeki en büyük savaşçı, epik Hindu destanı Mahabharata'nın beş kahramanından ve Dvapara çağının en önemli figürlerinden biridir. Kelime anlamı 'parlak', 'ışıltı', 'beyaz' veya 'gümüş' olan Arjuna korkusuz bir okçu idi ve çoğu zaman Yenilemez Vişnu şeklinde kendisinden söz edilirdi.

Bhagavad Gita ne zaman yazıldı?

Hindu kutsal yazılarından biri olan Bhagavad Gita ya da Tanrı şarkısı, M.Ö. 3102 yılında yazılmıştır. Bhagavad Gita'nın öğretmeni, Hindular tarafından sahip (rab) olarak saygı gösterilen ve Tanrı olarak kendisini gösteren Krishna'dır.