Demir eksikliği ilacı kilo yapar mı?

İçindekiler:

  1. Demir eksikliği ilacı kilo yapar mı?
  2. Demir hapı nasıl kullanılır?
  3. Demir hapları iştah açar mı?
  4. Demir eksikliği iştahsızlık yapar mı?

Demir eksikliği ilacı kilo yapar mı?

Demir ilacı kalori ihtiva etmez ve kilo aldırmaz. Asıl kilo aldıran kişinin demir ilacı yerine demir içeriyor diye pekmez gibi demirden ziyade bol bol kalori içeren ve kan şekerini bozan gıdalar tüketmesidir. Bu nedenle, demir ilacının kilo aldırdığına dair söylentiler yanlıştır.

Demir hapı nasıl kullanılır?

Buna göre demir hapları yemeklerden önce ve ya et ile birlikte alınmalıdır. C vitamini alınması ise ilaçların emilimini arttırır. Çay ve süt demir hapı emilimini azalttığı için bu besinler demir hapı içildikten en az 2 saat sonra tüketilmelidir. Demir hapı mutlaka birkaç ay boyunca düzenli olarak alınmalıdır.

Demir hapları iştah açar mı?

Oysa demir hapları ne şişmanlatır, ne de zayıflatır. Bilinenin aksine iştah açmaz, kilo yapmaz. Tedavi öncesinde ağır demir yetmezliği nedeniyle iştahtan kesilmiş, hastalanmış, kilo vermiş kişiler, ilaç tedavisi sonrası sağlıkları yerine geldikten sonra eski kilosuna dönebilir. Yani sadece kaybedilen geri alınmış olur.

Demir eksikliği iştahsızlık yapar mı?

Demir eksikliği halinde doku ve organlarımız yeteri kadar kan alamamaktadır. Demir eksikliğinde hastalar, iştahsızlık, solukluk, terleme, yorulma, huzursuzluk, büyüme ve gelişme geriliği gibi şikayetlerle gelirler.