Doğal Hayatı Koruma Derneği görevleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Doğal Hayatı Koruma Derneği görevleri nelerdir?
  2. Doğayı Koruma Vakfı neler yapar?
  3. WWF-Türkiye kimin?
  4. WWF Türkiye ne yapıyor?
  5. Nergis Yazgan Kimdir?
  6. TTKD nin amacı nedir?
  7. Uluslararası Doğa Koruma Komisyonu ne zaman ve nerede oluşturulmuştur?
  8. WWF Panda Evlat Edinme ne kadar?

Doğal Hayatı Koruma Derneği görevleri nelerdir?

Amacını; 'Türkiye'nin olağanüstü zengin bitki ve hayvan türleri ile bunların doğal yaşam alanlarının değerinin farkına varılması, koruma altına alınması' olarak belirleyen dernek bu amaçla; koruma projeleri yürütmekte; ilgili yasaların uygulanabilmesi için lobi faaliyetleri sürdürmekte; kamuoyu, yerel ya da merkezi ...

Doğayı Koruma Vakfı neler yapar?

Projelerini 100'ü aşkın ülkede, iklim değişikliği, ormanlar, tatlısular, denizler, türler ve sürdürülebilirlik ana başlıkları altında gerçekleştirmektedir. WWF'nin temel amacı, dünyanın doğal ortamının bozulmasını durdurmak ve insanın doğayla uyumlu bir şekilde yaşadığı bir gelecek oluşturmaktır.

WWF-Türkiye kimin?

WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) 1996 yılında Doğal Hayatı Koruma Derneği'nin öncülüğünde kurulmuş, 2001 yılında ise WWF'nin Türkiye ulusal kuruluşu olarak WWF-Türkiye ünvanını almıştır. WWF-Türkiye çalışmalarını bağışlar ve kurumsal sponsorluklar ile yürüten kâr amacı gütmeyen bağımsız bir vakıftır.

WWF Türkiye ne yapıyor?

Dünyanın en büyük doğa koruma kuruluşlarından biri olan WWF'nin Türkiye temsilcisi olan WWF-Türkiye; ülkemizin değerli doğal yaşam alanlarını ve canlı türlerini koruyarak, insanın doğadaki ayak izini azaltmayı ve ülke çapında bir değişim yaratmayı amaçlar. ... Bunun için WWF-Türkiye; Biyolojik çeşitliliği korur.

Nergis Yazgan Kimdir?

Arnavutköy Amerikan Kız Koleji'nde okuyan, Paris'te gazetecilik eğitimi alan, uzun yıllar Milliyet gazetesi ve Eczacıbaşı Holding'de çalışan Nergis Yazgan, patronu Nejat Eczacıbaşı'yı kurucusu olmaya ikna ettiği WWF Türkiye'de görev yaparak belki de babasının doğadan aldıklarını doğaya geri vermek üzere uzun, ...

TTKD nin amacı nedir?

Türkiye Tabiatını Koruma Derneği (TTKD) 1955 yılından 70'li yıllara kadar Dünya'da çevre hareketlerinin yeni yeni başladığı bir dönemde TTKD (Türkiye Tabiatını Koruma Derneği) ülkemizin çevre sorunlarının çözümü için harekete geçmiştir.

Uluslararası Doğa Koruma Komisyonu ne zaman ve nerede oluşturulmuştur?

Uluslararası Doğayı Koruma Birliği (International Union for the Conservation of Nature - IUCN), 185 ülkeden 1300'ün üzerinde Hükümet kuruluşu ve sivil toplum örgütünü aynı çatı altında toplamaktadır. IUCN'in kuruluş statüsü 1948'de Fransa'nın Fontainebleau şehrinde kabul edilmiştir.

WWF Panda Evlat Edinme ne kadar?

Evlat edinme seçenekleri: 185 TL ile bir hayvan türünü evlat edinebilir ve basılı sertifikanız ile birlikte seçtiğiniz türe özel hediyelerden alabilirsiniz.