BİLSEM nedir ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. BİLSEM nedir ne işe yarar?
  2. Kimler BİLSEM e gidebilir?
  3. BİLSEM okulları nasıl eğitim veriyor?
  4. BİLSEM öğrenci belgesi nasıl alınır?
  5. Bilseme hangi öğrenciler başvurabilir?
  6. BİLSEM de ne öğretiliyor?

BİLSEM nedir ne işe yarar?

Amaç: Örgün eğitim sisteminde, tüm öğrencilerle aynı müfredata tabi tutulan fakat diğer öğrencilerden ayırt edici bireysel yeteneklere sahip öğrencileri değerlendirmektir. Yani, özel yetenekli öğrencilerin sahip olduğu potansiyeli değerlendirmek üzere onlara özel müfredatlar hazırlayan destekleyici eğitim kurumudur.

Kimler BİLSEM e gidebilir?

BİLSEM sınavına kimler girebiliyor? Bu sınava ilkokul birinci, ikinci ve üçüncü sınıf öğrencileri girebiliyor. Genel zihinsel, resim ve müzik alanında yaşıtlarından farklı olarak başarı gösterenler belirleniyor. Yetenekli öğrenciler, sınıf öğretmenleri tarafından saptanarak aday gösteriliyor.

BİLSEM okulları nasıl eğitim veriyor?

BİLSEM' de bireysel eğitim esas olmakla birlikte öğretmen, mekan vb. kısıtlılıklar nedeniyle çoğunlukla 2- 6 kişilik küçük gruplarla eğitim yapılır. Bilim ve Sanat Merkezinde eğitim, öğrencilerin örgün eğitimlerinden farklı olarak gerçekleştirilir.

BİLSEM öğrenci belgesi nasıl alınır?

Bilsem sınav giriş belgesi nasıl alınır?
  1. Okullar, Yönetici Şifresi ile E-Okul Sistemine Giriş Yapınız,
  2. Ana Sayfadan Sınavlar Bölümüne Tıklayınız,
  3. Yazıcı Simgesine Tıklayarak Raporlar Bölümünü Açabilirsiniz,
  4. Açılan Bölümde Bilim ve Sanat Merkezleri Sınav Giriş Belgesinin Çıktısını Alabilirsiniz.

Bilseme hangi öğrenciler başvurabilir?

Bu sınava ilkokul birinci, ikinci ve üçüncü sınıf öğrencileri girebiliyor. Genel zihinsel, resim ve müzik alanında yaşıtlarından farklı olarak başarı gösterenler belirleniyor. Yetenekli öğrenciler, sınıf öğretmenleri tarafından saptanarak aday gösteriliyor.

BİLSEM de ne öğretiliyor?

Bilim ve sanat merkezleri (BİLSEM); örgün eğitim kurumlarına devam eden ve genel zihinsel yetenek, görsel sanatlar veya müzik yetenek alanlarında özel yetenekli olarak tanılanan öğrencilere, yeteneklerini geliştirerek kapasitelerini en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla destek eğitim vermek üzere açılan özel ...