Uzlaşı ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Uzlaşı ne anlama gelir?
  2. Uzlaşı ne demek TDK Sözlük?
  3. Uzlaşı Raporu ne demek?
  4. Uzlaşı sağlamak ne demek?
  5. Uzlaşmaya varmak ne demek?
  6. Uzlaşı ne demek felsefe?
  7. Uzlaşmacı tutum ne demek?
  8. Uzlaşmaya çalışmak ne demek?
  9. Uzlaşı sürecinde insanlar birbirine karşı anlayışlı ve ne olmalıdır?
  10. Çatışma nedir TDK?
  11. Istemek olmak ne demek?

Uzlaşı ne anlama gelir?

Kişiler arası uyum, bir konuda uzlaşmak anlamındadır. Uzlaşı kelimesinin sözlük anlamı; uzlaşma dır.

Uzlaşı ne demek TDK Sözlük?

Uzlaşı nın anlamı nedir? a. Uzlaşmak durumu, uyuşma II, uzlaşı, uzlaşım, mutabakat, konsensüs: “Yoksa mutlu bir şansla bir uzlaşma olacak, bu da yumuşak bir tasfiyeye imkân bırakacak mıydı?” -T. ... sulh.

Uzlaşı Raporu ne demek?

Uzlaşmanın tarafların özgür iradesine dayandığını ve üzerinde anlaşılan edimin hukuka uygun olduğunu belirlerse, ancak o zaman uzlaştırma raporu veya uzlaşma belgesi hüküm doğurur. Bu durumda, Cumhuriyet Savcısı raporu veya belgeyi mühür ve imza altına alarak, soruşturma dosyasında muhafaza eder.

Uzlaşı sağlamak ne demek?

Uzlaştırma ve Uzlaşma Nedir? Ceza hukukunda uzlaştırma, ceza soruşturması ve davasında tarafsız bir kimsenin arabuluculuğuyla uyuşmazlığın çözülmesi için suçun mağduru ve failinin iletişim kurduğu süreçtir (CMK md. 253/1).

Uzlaşmaya varmak ne demek?

Uzlaşmaya varmak, taraflardan her birinin ortaya konulan isteklerinden vazgeçmesi ve esnetmesi sonucunda farklı taraflar arasında anlaşmaya varmak anlamındadır.

Uzlaşı ne demek felsefe?

Bu çerçevede uzlaşma, herkesin kendi değerleri ile ortak iyide uzlaşması, kendisiyle öteki arasında barış ve güvenlik ortamı sağlama yönündeki çabası olarak anlaşılmalıdır.

Uzlaşmacı tutum ne demek?

UZLAŞMACI. sıf. Uzlaşma taraftarı olan, anlaşmak, uzlaşmak isteyen, uzlaşan: “Uzlaşmacı bir tutum içindedir.” “Uzlaşmacı bir tavır ortaya koydu.”

Uzlaşmaya çalışmak ne demek?

Uzlaşmaya çalışmak ne demek? Uzlaştırma ve Uzlaşma Nedir? Ceza hukukunda uzlaştırma, ceza soruşturması ve davasında tarafsız bir kimsenin arabuluculuğuyla uyuşmazlığın çözülmesi için suçun mağduru ve failinin iletişim kurduğu süreçtir (CMK md. 253/1).

Uzlaşı sürecinde insanlar birbirine karşı anlayışlı ve ne olmalıdır?

1- Uzlaşı sürecinde insanlar birbirlerine karşı anlayışlı ve saygılı olmalıdır. 2- Anlaşmazlıkların yaşamın bir parçası ve doğal olduğu unutulmamalıdır. 3- İnsanlar arasındaki iletişim – sorunları anlaşmazlıkların nedenlerinden biridir. 4- Yasalar, yönetmelikler ve kurallar ile düzenlenen durumlar uzlaşı gerektirmez.

Çatışma nedir TDK?

1. Aynı anda ortaya çıkan birbirine karşıt ya da eşit derecede çekici dilek ve isteklerin bireyde yarattığı ruhsal durum. 2. Birbirleriyle uyuşmayan dilek, istek ya da ereklerin yarışmasından ortaya çıkan üzücü ya da kıvanç vermekten uzak bilinç durumu.

Istemek olmak ne demek?

İstek duymak, arzulamak. Bir şeyin kendisine verilmesini veya yapılmasını söylemek, dilemek. Görmek istediğini bildirmek. Gerek olmak.