65 yaş seyahat yasağı kalktı mı?

İçindekiler:

  1. 65 yaş seyahat yasağı kalktı mı?
  2. 65 yaş üstü 1 ay kalmak zorunda mi?
  3. 65 yaş üstü seyahat izin belgesi nasıl alınır 2021?
  4. 65 yaş üstü seyahat izni için ne gerekli?
  5. Seyahat izin belgesi ne kadar süre geçerli?
  6. Yol izni nasıl alınır telefon numarası?
  7. Hafta içi şehirler arası yolculuk serbest mi?
  8. Cumartesi şehirler arası yolculuk serbest mi?
  9. Seyahat izni kaç gün geçerli?
  10. Alo 199 dan seyahat izin belgesi nasıl alınır?

65 yaş seyahat yasağı kalktı mı?

Düşük ve orta riskli illerde 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altındakilerin sokağa çıkma kısıtlaması kaldırılacak. Yüksek ve çok yüksek riskli illerde ise 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlar 10.00-14.00 arasında, 20 yaş altındaki vatandaşlar 14.00-18.00 arasında sokağa çıkabilecek.

65 yaş üstü 1 ay kalmak zorunda mi?

İç İşleri Bakanlığı tarafından açıklanan genelgeye göre 65 yaş ve üzeri vatandaşlar seyahat izin belgesi almak ve tek yönlü şekilde gidecekleri yerde en az bir ay kalmak kaydıyla seyahat edebilirler.

65 yaş üstü seyahat izin belgesi nasıl alınır 2021?

65 yaş ve üzeri ve 18 yaş altı vatandaşlarımız için seyahat izin belgesi 2 şekilde alınıyor. 1. Alo 199 Vefa Destek Hattı'nı arayabilirsiniz. 2. e-Devlet üzerinden birkaç adımı tamamlayarak izin belgesi talebinde bulunabilirsiniz.

65 yaş üstü seyahat izni için ne gerekli?

Zorunlu hallerde şehirler arası seyahatlere izin verilecek olan vatandaşlar, İçişleri Bakanlığına ait "ebaşvuru" ekranı ya da ALO 199 hattı üzerinden izin belgesi alabilecekler. Diğer yandan 65 yaş üzeri vatandaşların da seyahat izin belgesi alması gerekiyor. Değerlendirme sonuçları ise daha sonra SMS ile bildirilecek.

Seyahat izin belgesi ne kadar süre geçerli?

17 gün sürece tam kapanmada vatandaşların şehirlerarası seyahatlerine zorunlu haller dışında izin verilmeyecek. Seyahat izni ALO 199 üzerinden veya e-Devlet üzerinden alınabilecek. Seyahat yasağı sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu 17 gün boyunca kesintisiz sürecek.

Yol izni nasıl alınır telefon numarası?

Seyahat İzin Belgesi'ni e-devlet üzerinden ya da Alo 199'u arayarak kolayca alabilirsiniz. Alo 199'u aradığınızda karşınıza çıkan vatandaşlık temsilcisi size sorular soracak. Nereden nereye gideceğiniz, hangi araçla gideceğiniz, özel otomobil ise araç plakası kiminle gideceğinize dair sorular soruluyor.

Hafta içi şehirler arası yolculuk serbest mi?

Sokağa çıkma yasağının uygulanmadığı süre içerisinde şehirler arası seyahate ilişkin herhangi bir yasak bulunmuyor. ... Haftanın 6 günü serbest olan seyahat pazar günü özel araçlarla yapılamayacak.

Cumartesi şehirler arası yolculuk serbest mi?

Sokağa çıkma yasağının uygulanmadığı süre içerisinde şehirler arası seyahate ilişkin herhangi bir yasak bulunmuyor. Vatandaşlar Cumartesi günü akşam saat 22:00'e kadar özel araçları ile şehirler arası seyahat gerçekleştirebilir. Haftanın 6 günü serbest olan seyahat pazar günü yapılamayacak.

Seyahat izni kaç gün geçerli?

SEYAHAT İZİN BELGESİ KAÇ GÜN GEÇERLİ? Seyahat İzin Belgeleri çıkış yapılan illerinden tek gidiş veya gidiş/geliş şeklinde düzenleniyor. Seyahat İzin Belgeleri tek gidiş için 36 saate kadar, gidiş geliş için ise 72 saate kadar geçerli olacaktır.

Alo 199 dan seyahat izin belgesi nasıl alınır?

Seyahat izin belgesi, ALO 199 üzerinden veya e-Devlet üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifresi ile alabilecekler. Seyahat izin belgesini e Devlet üzerinden alacak olanlar için ise e Devlet şifresinin edinilmiş olması gerekiyor. Değerlendirme sonucu başvurucuya SMS ile bildirilecek.