Van Gogh hastalığı nedir?

İçindekiler:

  1. Van Gogh hastalığı nedir?
  2. Yıldızlı Gece ne anlatıyor?
  3. Yıldızlı gece ne kadara satıldı?
  4. Yıldızlı Geceler kime ait?
  5. Van Gogh hayatı boyunca kaç tablo sattı?

Van Gogh hastalığı nedir?

Hollandalı ressam Van Gogh 1853-1890 yılları arasında yaşamıştır. Yaşamının özellikle son yıllarında epilepsi hastalığı ile mücadele etmiştir. Resimlerinin ardındaki gerçekler çoğu zaman çok farklıdır. Van Goghun kardeşi Theoya yazdığı çok sayıda mektup, günümüzde tıp uzmanları tarafından incelenmektedir.

Yıldızlı Gece ne anlatıyor?

Van Gogh Yıldızlı Gece'yi, çeşitli zihinsel rahatsızlıkları nedeniyel tedavi gördüğü akıl hastahanesinde çizdi. Yıldızlı Gece, Van Gogh'un kaldığı akıl hastanesindeki odasından görülen Saint-Remy-de-Provence şehrinin düşsel bir yorumu olarak tanımlanır.

Yıldızlı gece ne kadara satıldı?

Sotheby's Müzayede Evi'nin düzenlediği, modern ve izlenimci sanatçıların eserlerinin satışa çıkarıldığı açık artırmada toplam 368 milyon 300 bin dolarlık satış yapıldı. Müzayedede satılan en pahalı eser Vincent van Gogh'un "L'Allee des Alyscamps" adlı resmi oldu.

Yıldızlı Geceler kime ait?

Yıldızlı Gece (Felemenkçe: De sterrennacht), Hollandalı art izlenimci ressam Vincent van Gogh tarafından yapılan yağlı boya tablo. Haziran 1889'da yaptığı tabloda ressam, sanatoryumdaki odasının doğuya bakan pencereden görünen Saint-Rémy-de-Provence köyünün gün doğuşundan hemen önceki görünüşünü resmetmiştir.

Van Gogh hayatı boyunca kaç tablo sattı?

Bazı resim ve eskizleri, dünyanın en tanınmış ve en pahalı eserleri arasında yer alan, 900 suluboya ve yağlıboya resim ile 1100 karakalem resim yapan Vincent van Gogh yaşamı boyunca sadece bir yağlı boya satabilmiş.