Müteahhit sorgulama nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Müteahhit sorgulama nasıl yapılır?
  2. Yambise nasıl giriş yapılır?
  3. Yambis ne işe yarar?
  4. Müteahhitlik yetki belgesi kaç günde çıkar?
  5. Müteahhitlik belgesi nasıl alınır 2020?
  6. Yambis Yetki belgesi nasıl alınır?
  7. H Grubu müteahhit kaç m2?
  8. Müteahhitlik belgesi kaç m2 için geçerlidir?
  9. E grubu müteahhitlik belgesi kaç metrekare 2021?

Müteahhit sorgulama nasıl yapılır?

Müteahhit Yetki Belgesi Sorgulamak için http://yambis.csb.gov.tr/ adresinden giriş yapıldığında açılan YAMBİS sayfasındaki Vatandaş bölümünden TC. Kimlik numarası veya Vergi numarası kullanılarak sorgulama yapıldığında Müteahhitlik Yetki Belgesi olup olmadığı öğrenilebilecek.

Yambise nasıl giriş yapılır?

Müteahhitler ve Vatandaşlar Bakanlığımızın http://yambis.csb.gov.tr/ İnternet adresinden numaraları olup olmadığını vatandaş girişi bölümünden girerek TC kimlik veya tüzel şirketlerde vergi numarası yazarak kayıtlı olup olmadıklarını kontrol edip, yine internet üzerinden kayıt olabileceklerdir.

Yambis ne işe yarar?

Anılan Yönetmelik kapsamında oluşturulan Yapı Müteahhitliği Bilişim Sistemi (YAMBIS) ile yapı ruhsatına tabi inşaat yapan inşaat ve tesisat müteahhitlerinin kayıt altına alınacağı ve İmar Kanunu kapsamında kusurlu işlem yapan müteahhitlerin ülke çapında faaliyetlerinin durdurulabileceği Müteahhitlik Bilgi Sistemi Çevre ...

Müteahhitlik yetki belgesi kaç günde çıkar?

Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne eksiksiz belgeler ile başvurduğunuzda 15 gün sonra yetki belgeniz çıkar.

Müteahhitlik belgesi nasıl alınır 2020?

Müteahhitlik yetki belgesi alabilmek için öncelikle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğüne başvuru yapılması gerekir. Müteahhitlik belgesine sahip olmayı istediğinizi belirten bir dilekçe yazarak başvurunu formunu doldurmalısınız.

Yambis Yetki belgesi nasıl alınır?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlatılan Yapı Müteahhitliği Bilişim Sistemi (YAMBİS) web sayfasına girilerek (http://yambis.cevresehircilik.gov.tr/) müteahhit tanımlama bölümündeki form doldurularak kaydedildikten sonra aynı ekranda yer alan ''Yetki Belgesi Numarası Başvuru'' bölümünde girilip form ...

H Grubu müteahhit kaç m2?

H sınıfı müteahhitlerde iş deneyimi aranmayacak ancak bu firma en fazla tek ruhsatta 1000 metrekare inşaat yapabilecek. Geçici sınıfta ön şart aranmıyor. 500 metrekare ve en çok 2 katlı olacak şekilde kendi evini yapmak isteyenlere 1 defaya mahsus bu hak veriliyor.

Müteahhitlik belgesi kaç m2 için geçerlidir?

G Sınıfı Müteahhitlik Belgesi için firma tek sözleşmede 1.5 milyonluk iş yapmalı ve 1500 metrekare tamamlamalı. Bu sınıf tek ruhsatta en fazla 3 bin metrekare yapabilecek. H Sınıfı Müteahhitlik Belgesi için iş deneyimi aranmayacak, ilk defa inşaat yapacak firmalar H sınıfı müteahhitlik belgesi alabilecek.

E grubu müteahhitlik belgesi kaç metrekare 2021?

E Sınıfı Müteahhitlik Belgesi: Tek seferde 15 milyon liralık iş ve metrekare alana inşaat yapılmış olunmalıdır. Bu grubun tek ruhsatta üstlenebileceği inşaat, 15 bin metrekare alandır.