Ticaret hukukunda tadil nedir?

İçindekiler:

  1. Ticaret hukukunda tadil nedir?
  2. Tadil etmek ne demek?
  3. Proje Tadili ne demek?
  4. Çalkantılı deniz ne demek?
  5. Tedil edilmek ne demek?
  6. Tadil başvurusu ne demek?
  7. Tadil metnini kim imzalar?
  8. Türkçede tespit ne demek?
  9. Çalkantılı duygu ne demek?
  10. Tebdil edilmiştir ne demek?
  11. Lisans Tadili nedir?
  12. Ana sözleşme tadili nedir?
  13. Anonim şirketlerde unvan değişikliği nasıl yapılır?
  14. Tespit mi yoksa tespit mi?

Ticaret hukukunda tadil nedir?

ticaret hukukunda ticaret sicilinde yapılması gereken değişiklik manasına gelir. doğru hale getirme. değişiklik, düzeltme, yeniden biçimlendirme anlamlarını karşılayan arapça sözcük.

Tadil etmek ne demek?

Bir şeyi değiştirmek anlamında kullanılan tadil, emlak ve mimari literatüründe projenin mevzuata uygun şekilde değiştirilmesi demektir.

Proje Tadili ne demek?

Proje tadili, yapının asıl projesine herhangi bir müdahale olmaksızın, yapı güvenliğini tehlikeye sokmayacak bir şekilde yapılan fiziksel ve mimari değişiklikler olarak karşımıza çıkıyor. ... Ya da anagayrimenkul üzerinde proje tadili yapılacaksa Kat Mülkiyeti Kanunu hükümlerine uygun davranılması gerekiyor.

Çalkantılı deniz ne demek?

1. (Deniz için) Dalgalı, hareketli. 2. Aynı tarzda devam etmeyen, değişik bir hareketlilik gösteren, istikrarsız: “Piyasa bu günlerde çok çalkantılı.”

Tedil edilmek ne demek?

tadil etmek / tâdil etmek Düzeltmek, dengelemek.

Tadil başvurusu ne demek?

Kelime anlamı olarak, bir şeyi değiştirmek anlamında kullanılan tadil, emlak ve mimari literatüründe projenin mevzuata uygun şekilde değiştirilmesi demektir. Proje tadili, yapının asıl projesine uygun olarak fiziksel değişikliklerin yapılması şeklinde gerçekleşir.

Tadil metnini kim imzalar?

*Tadil metni divan heyeti tarafından imzalanacaktır. *Çağrılı genel kurullarda gündemde esas sözleşme değişikliği var ise değişen maddenin/maddelerin eski ve yeni şekillerine genel kurulun toplantıya çağrılmasına ilişkin ilanlar ve pay sahiplerine gönderilecek mektuplarda yer verilir.

Türkçede tespit ne demek?

TDK'nın güncel yazım kılavuzunda sık sık aranan bu kelimelerden biri de 'tespit'tir. TESPİT NE DEMEK: 1- Bir şeyi sağlam bir biçimde yerleştirme, yerinden oynamaz duruma getirme, saptama. 2- Bir durumu kuşkuya düşürmeyecek biçimde gösterme.

Çalkantılı duygu ne demek?

Genellikle büyük bir istekle ortaya çıkan geçici hayranlık veya heyecan durumu. Bir düşünceyle, bir duyguyla dolarak yücelme, ruhun kendini aşıp yücelmesi, heyecan.

Tebdil edilmiştir ne demek?

tebdil / tebdîl / تبديل / تبدیل / تَبْد۪يلْ Bir şeyi başka bir hâle veya şeye değiştirmek.

Lisans Tadili nedir?

Lisansta yer alan hususlarda değişiklik yapılmasını gerektirecek faaliyetler, EPDK tarafından onaylanıp lisansa işlenmedikçe yapılamaz. EPDK'nın söz konusu değişikliği onaylama işlemine lisans tadili denir. Lisanslar, lisans sahibinin talebi veya EPDK tarafından resen tadil edilebilir.

Ana sözleşme tadili nedir?

Şirketlerin için çok önemli olan ana sözleşmelere; yeni bir hükmün koyulması, mevcut bir hükmün kısmen ya da tamamen kaldırılması ya da ifadesinin veya içeriğinin değiştirilmesi ana sözleşme değişikliği olarak tanımlanmaktadır.

Anonim şirketlerde unvan değişikliği nasıl yapılır?

Gerekli Evraklar
  1. Dilekçe.
  2. Noter onaylı Yönetim Kurulu Şube Ünvan Değişikliği Kararı (2 asıl)
  3. Merkez Unvan Değişikliği, Birleşme veya nevi değişikliği evraklarından birer adet fotokopi.
  4. Merkez unvan değişikliği, Birleşme veya nevi değişikliğinin ilan edildiği Sicil gazeteleri veya ilan metinleri.

Tespit mi yoksa tespit mi?

TESPİT SÖZCÜĞÜNÜN DOĞRU YAZILIŞI Türk Dil Kurumu (TDK) sitesinde bulunan sözlükten arama yapıldığında kelimenin, tespit şeklinde yazıldığı ortaya çıkıyor. Bazı örneklerde görülen "tesbit" gibi yazımlar ise imla hatasıdır. Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı "tespit"tir.