Dogalgaz endeks nedir?

İçindekiler:

  1. Dogalgaz endeks nedir?
  2. Doğalgaz borcu ödeyince ne zaman açılır?
  3. Doğalgaz faturası ilk endeks son endeks nedir?
  4. Sayaç endeksi ne demek?
  5. Günü geçen doğalgaz faturası nereye ödenir?
  6. Doğalgaz Sayacı kim takar?
  7. Ilk endeks ve son endeks nedir?
  8. Doğalgaz sayaç son endeks nedir?
  9. Geçen ay endeksi ne demek?

Dogalgaz endeks nedir?

Doğalgaz sayacı, doğal gaz tüketimini ölçmeye yarayan alettir. Mekanik veya elektronik sistemle çalışan bu cihazlar enerji kullanılırken artan bir göstergeye sahiptir. Bu gösterge harcanan gazın hacmini metreküp (m3) cinsinden ölçer. Sayaç üzerinde yer alan bu göstergedeki rakamlar tüketim endeksidir.

Doğalgaz borcu ödeyince ne zaman açılır?

Abone tüm borcunu ödedikten sonra, dağıtım şirketini başvurduğunda iki iş günü içerisinde doğal gaz açılışı gerçekleştirilir. Borçtan dolayı yapılan gaz kesme işlemi için açma kapama ücretini de ödemeniz gerekir. Açma kapama bedeli bir sonraki faturanıza yansıtılır.

Doğalgaz faturası ilk endeks son endeks nedir?

Fatura üzerinde ilk endeks bölümüne sizin Doğalgaz sayacınızda bulunan, bundan 1 ay önceki fatura kesim rakamı yazılır. Yani ilk endeks bölümüne faturada geçen ay sayaç 110 da kaldığı için 110 yazılır. İlk endek diye belirtilen bölüm geçen ay faturanız kesildiğinde sayacın üzerinde yazan rakamlardır.

Sayaç endeksi ne demek?

Gaz kullanımız boyunca, mekanik doğal gaz sayacı üzerinde değişen rakamlar, tüketim endeksini belirtir. Endeks okunurken kırmızı çerçeveli kısım hesaba katılmaz. ... Sayacın üzerini incelerseniz 8 rakamdan oluşan bu numarayı görürsünüz. Bu numara aynı zamanda faturada belirtilir.

Günü geçen doğalgaz faturası nereye ödenir?

Son ödeme tarihi geçmiş doğal gaz faturalarının bankalar ve PTT şubeleri aracılığıyla tahsil edilmeye başlandığı açıklandı. SAMGAZ Müşteri Hizmetleri Müdürü Esra Göktepe yaptığı açıklamada, son ödeme tarihi geçen faturaların da artık bankalar ve PTT iş yerleri aracılığı ile ödenebildiğini söyledi.

Doğalgaz Sayacı kim takar?

Doğal gaz şehir dağıtım ağlarındaki tüm sayaçlar dağıtım şirketine aittir. Doğal gaz bağlatma işlemleri sırasında aboneden bağlantı bedeli dışında sayaç için ayrıca bedel alınmaz. Doğal gaz sayacının takılması, bakımı, kontrolü gibi tüm işler dağıtım şiketinin sorumluluğundadır.

Ilk endeks ve son endeks nedir?

İlk ve son endeks nedir? ... Örneğin aylık faturanızı hesaplarken bir önceki faturanın kesildiği tarihte sayaçta okunan tüketim değeri ilk endeks, bir sonraki fatura kesim tarihinde okunan değer son endekstir.

Doğalgaz sayaç son endeks nedir?

Son sayaç okunmasından 1 önceki sayaç okunmasında, kullanılan Doğalgazın toplam miktarı (tüm zamanlar) 110 demiştim. Diyelim ki bu ay da 90 metreküp gaz kullandığı doğal olarak sayacınız 200 e yükseldi. İşte burada 200 rakamı son endeksi gösterir.

Geçen ay endeksi ne demek?

Faturalar üzerinde bulunan ilk endeks bölümü, geçen ay yada en son fatura kesilmeden önce bir önceki zamanda kesilen faturanın bitişidir. ... Yani ilk endeks bölümüne faturada geçen ay sayaç 110 da kaldığı için 110 yazılır. İlk endek diye belirtilen bölüm geçen ay faturanız kesildiğinde sayacın üzerinde yazan rakamlardır.