Tıbbi kayıtların başlıca kullanım alanları nerelerdir?

İçindekiler:

  1. Tıbbi kayıtların başlıca kullanım alanları nerelerdir?
  2. Hasta dosyaları arşivi nerededir?
  3. Birim Arşivi ne demek?
  4. Konu esasına göre dosyalama sistemi nedir?
  5. Konularına göre dosyalama sistemi nedir?
  6. Dosyalama amacı nedir?
  7. Dosyalama nedir?
  8. Dosyalama Teknikleri Nelerdir?
  9. Saklama planı nedir?
  10. Arşiv Yönetimi Nedir?

Tıbbi kayıtların başlıca kullanım alanları nerelerdir?

Bu kayıtlar aynı zamanda verilen sağlık hizmetlerinin kalitesinin değerlendirilmesinde de kullanılır. Sağlık eğitimleri, hasta, hekim ve sağlık kuruluşlarının yasal haklarının korunması, tıbbi araştırmalar, epidemiyolojik çalışmalar, maliyet ve finansal yönetim açısından tıbbi kayıtların değeri büyüktür.

Hasta dosyaları arşivi nerededir?

Hasta dosyaları arşivinin yeri, arşivin daha fonksiyonel olarak çalışması açısından önemlidir. Bu nedenle arşivin yeri hastane içinde ve merkezi bir konumda düzenlenmelidir. Sağlık kuruluşlarına başvuran hasta sayıları her geçen gün arttığı için hasta dosyaları arşivinin fiziksel yapısının esnek olması gerekmektedir.

Birim Arşivi ne demek?

Kurum ve kuruluşların görev ve faaliyetleri sonucu kendiliğinden teşekkül eden ve bu kuruluşların çeşitli birimlerinde,aktüalitesini kaybetmemiş olarak aktif bir biçimde ve günlük iş akımı içinde kullanılan arşivlik malzemenin belirli bir süre saklandığı arşiv birimlerini ifade eder.

Konu esasına göre dosyalama sistemi nedir?

Konu esaslarına göre dosyalama sistemleri bir yönüyle ondalıklı dosyalama sistemleri gibidir. Fakat bu sistemlerde ana konular ve alt konular, onlu sınırlandırmaya bağlı değildir. İhtiyaca göre sistem, yatay veya dikey olarak genişlemeye açıktır.

Konularına göre dosyalama sistemi nedir?

Dosyalamayı coğrafi bölge ya da illeri esas alan Bölgesel Dosyalama Sistemi, Page 3 Tek konu-tek dosya sistemi de denen bu sistemde her konu için ayrı bir dosyanın açıldığı Konulara Göre Dosyalama Sistemi, Dosyalamanın bir başka türünü de evraka verilen numaralara göre yapılan Nümerik Sistem oluşudur.

Dosyalama amacı nedir?

Dosyalamanın Amacı Bilginin yapısına uygun ortamlarda bulundurmak, Evrakın aslına uygun zarar görmemesi, Emniyetli bir şekilde, Evrak karmaşasını önlemek.

Dosyalama nedir?

Herhangi bir amaç altında bilginin düzenlenmesi, sıralı hale getirilmesi ve değerlendirilmesi için yapılan çalışmaya dosyalama denir. Dosyalama hem gerçek zamanlı olarak gerçekleştirilir hem de bilgisayar üzerinde yapılabilmektedir.

Dosyalama Teknikleri Nelerdir?

Hukuk büronuzda kullanabileceğiniz belli başlı dosyalama teknikleri alfabetik , numaralı , kronolojik , karma ve alfanumerik şeklindedir.

Saklama planı nedir?

Saklama Planları, yasal, yönetsel, mali veya tarihi gereksinimleri karşılamak üzere bilgi/belgenin ne kadar süre ile saklanması gerektiğini belirten dokümanlardır.

Arşiv Yönetimi Nedir?

Günümüzde hala önemini artarak sürdüren arşivler, toplumun ve devletin hafızasını bünyesinde toplayan ve aynı zamanda geliştirerek koruyan temel kurumlardır. Söz konusu işlevleri dolayısıyla, arşiv yönetimi devletlerin tarihini özenle koruma işlevini kapsayan önemli bir bilim dalı olmaktadır.