Üçgen nasil yazilir?

İçindekiler:

  1. Üçgen nasil yazilir?
  2. Üçgen nasıl yazılır TDK?
  3. Üçgen mi üçgen mi?
  4. Yuvar ve küre nasıl yazılır?
  5. Keçi yolu nasıl yazılır?
  6. Yer küre nasıl yazılır?
  7. Küre nasıl yazılır?
  8. Kuzey yarım küre nasıl yazılır TDK?
  9. Yar mı yoksa yâr mı?

Üçgen nasil yazilir?

Yazarı: Uç uca gelmiş üç doğru parçasının oluşturduğu, üç tepe noktası ve üç açısı olan geometrik biçime verilen isimdir. Bu kelime genellikle üçken şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı üçgen şeklinde olmalıdır.

Üçgen nasıl yazılır TDK?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Üçken şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Üçgen şeklinde olmalıdır.

Üçgen mi üçgen mi?

Doğrulanmış Cevap. Cevap: Üçgen şeklinde yazılır. Açıklama: Merhabalar, Türkçede bulunan pek çok geometrik terimin mimarı ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'tür./span>

Yuvar ve küre nasıl yazılır?

''yuvar ve küre sözleriyle kurulan birleşik kelimeler ayrı yazılır,'' denmiş ve göz yuvarı, hava yuvarı, ısı yuvarı, ışık yuvarı, renk yuvarı, yer yuvarı; hava küre, ışık küre, su küre, taş küre, yarı küre, yarım küre vb. olarak örneklendirilmiş. bu durumda, üstünde yaşadığımız gök cismi olarak tanımlanan sözcüğün de ...

Keçi yolu nasıl yazılır?

Yazarı: Dağlarda, ormanlarda gelip geçen insan ve hayvanların ayak izlerinden oluşan, tekerlekli araç işlemeyen dar yol anlamına gelir. Bileşik ad olan bu kelime genellikle keçiyolu şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı keçi yolu şeklinde olmalıdır.

Yer küre nasıl yazılır?

Kelimenin doğru yazımı TDK'ya göre yerküre şeklindedir. Kelimenin diğer yazım şekilleri yanlıştır./span>

Küre nasıl yazılır?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Yarımküre şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Yarım küre şeklinde olmalıdır.

Kuzey yarım küre nasıl yazılır TDK?

İki eşit parçaya bölünmüş bir kürenin her bir parçası, Yer'in ya da gökküresinin ekvatorla bölünmüş iki yarısından her biri anlamına gelir. Bu kelime genellikle yarımküre şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı Yarım Küre şeklinde olmalıdır.

Yar mı yoksa yâr mı?

Bu kelime genellikle Yar şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Yâr şeklinde olmalıdır.