Atakslar ne zaman yumurtlar?

İçindekiler:

  1. Atakslar ne zaman yumurtlar?
  2. Atakslar kaç haftalıkken yumurtlar?
  3. Kılavuz yumurta ne kadar sürer?
  4. Lohman kaç haftada yumurtlar?
  5. Civciv kaç ayda yumurtlamaya başlar?
  6. Gurk tavuk neden civciv çıkarmaz?
  7. Tavuk kuluçka süresi uzar mi?
  8. Kuluçkaya yatan tavuk nasıl kaldırılır?

Atakslar ne zaman yumurtlar?

ATAK-S Irkı Tavukların Performans Özellikleri Yarkalar genellikle 18 -19 haftalık yaşta ilk yumurtalarını vermeye başlarlar . 20 -21 haftalık yaşta % 50 yumurta verimine ulaşırlar . İyi bakım ve yönetim şartları sağlandığı durumda % 96 yumurta verimine ulaşırlar .

Atakslar kaç haftalıkken yumurtlar?

20. haftasını dolduran tavuklar ilk kılavuz yumurtalarını vermeye başlarlar. Ancak yumurtlama ömrü 3 yıldır. Bu süre zarfında çok fazla verim alma imkanınız var. Kahverengi yumurta veren Ataks tavuk cinsi ortalama bir yılda yaklaşık 300'e yakın yumurta vermektedir.

Kılavuz yumurta ne kadar sürer?

Yumurta tavukçuluğu piliçlerde 20.haftadan sonra kılavuz yumurta görülmesiyle başlar. Yumurta verimi 23. haftada %50 ye, 28-30 haftalar arasında %90-93 lük verim seviyesine ulaşır. Bundan sonra yumurta verimi azalarak 72- 80 haftalar arasında %60 dolayına iner ve ekonomikliğini kaybeder.

Lohman kaç haftada yumurtlar?

Salma tavukçulukta en çok tercih edilen yumurta tavuğudur. Lohman Brown Alman kökenli bir tavuk ırkıdır. Yumurta rengi kahverengidir. 30. Haftada tam yumurtlama dönemine girer. 30. Haftada 1.

Civciv kaç ayda yumurtlamaya başlar?

Bu tavuklar 4 ay sonra yumurtlamaya başlamaktadır. Yumurtlama yaşı 6 ay olsa da bazı tavuklar 8. ayda yumurta vermeye başlar. Sadece et amacıyla yetiştirilen tavuklar ise diğer tavuklara göre daha hızlı gelişir. İlk üç ay içerisinde hızlı bir şekilde büyüyen bu tavuklar, 4. ayda yetişkin bir tavuk kadar büyük olurlar.

Gurk tavuk neden civciv çıkarmaz?

Dölsüz yumurta yani horozu olmayan tavuğun yumurtası hangi ırkın yumurtası olursa olsun boştur, civciv çıkmaz. Yumurta çiftliklerinde sadece tavuk beslendiğinden, yani tavukların yanında hiç horoz olmadığından yumurtalar dölsüz olur.

Tavuk kuluçka süresi uzar mi?

Dışarıda fazla tutulan yumurtaların çıkım süresi uzar. Kuluçkaya yatırmadan bekletilen her gün için kuluçka süresine 1 saat eklenmelidir. Tavuk sürüsü nün yaşı çok önemli. ... Dönemler: çoğu zaman yazın kuluçka lama süresi daha kısa olur.

Kuluçkaya yatan tavuk nasıl kaldırılır?

Tavukların kuluçka isteklerinden vazgeçmelerini sağlayacak başka bir yöntem ise,tavukların kuluçkaya yatacağı yerin yanına suyla dolu derin bir kap koyularak üstünün samanla kapatılmasıdır.Böylece tavuk kuluçkaya oturduğunda suyla temas edece ve bundan sonra folluktan uzak duracaktır.