Erik ne zaman ekilir?

İçindekiler:

  1. Erik ne zaman ekilir?
  2. Erik kaça kaç dikilir?
  3. Erik nasıl Filizlendirilir?
  4. Erik ağacı nasıl toprak sever?
  5. Erik ağacına hangi gübre atılır?
  6. Narenciye aşı ne zaman yapılır?

Erik ne zaman ekilir?

Kışı ılık geçen ve fazla yağışlı olmayan bölgelerde fidanlar Aralık ayından ilkbahara kadar dikilir. Kışı soğuk ve yağışlı olan bölgelerde ise dikim ilkbahar mevsiminde yapılmalıdır. Dikim aralığı: Kapama erik bahçelerinde kare veya üçgen dikim şekli uygundur.

Erik kaça kaç dikilir?

1 dekara / dönüme kaç adet erik fidanı dikileceği erik cinsine göre değişir. Dikim aralığı Japon eriklerinde 4 m. x 5 m veya 5 m x 5 m. Avrupa gurubu eriklerde ise 6 m. x 6 m. veya 7 m. x 7 m.dir. Dolayısıyla Japon eriklerinde 1 dönüme 42 ila 50, Avrupa eriklerinde ise dönüme 20 ila 28 arası erik fidanı dikilebilir.

Erik nasıl Filizlendirilir?

Erik, şeftali ve kayısı çekirdeği çimlendirme işleminin en önemli noktası, çimlendirmeye bıraktığınız çekirdeklerin direkt güneş ışığına ve neme maruz kalmamasıdır. İçerisinde süt olan veya sıvı miktarı yoğun olan çekirdekler bu sayede çürümez./span>

Erik ağacı nasıl toprak sever?

Erikler toprak istekleri bakımından orta derecede seçicidirler. Saçak köklü olduklarından, derinliği az olan topraklarda yetiştirilebilmektedirler. Can erikleri fakir, drenajı iyi olmayan, kireç oranı fazla olan topraklarda da iyi sonuç verebilir. Japon grubu erikler, diğer erik türlerine göre daha fazla seçicidirler.

Erik ağacına hangi gübre atılır?

Erik ağacı azot ihtiyacı çok olan bir meyvedir. Bu yüzden Ağustos sonu Eylül başı gibi taban gübresi (DAP ve ya MAP)ile ilk azot takviyesini yapmalıyız.

Narenciye aşı ne zaman yapılır?

En iyi sonuç alınan aşılama zamanı eylül-ekim döneminde yapılan durgun göz aşısıdır. İlkbaharın girmesi ve fidanlarda filizlenmenin (sürgün) başladığı zamanlarda Mart'ın 20'sinden başlayarak nisan ve mayıs ayları içerisinde sürgün göz aşısının yapılma zamanıdır.