SRC 2 ve 4 ne işe yarıyor?

İçindekiler:

  1. SRC 2 ve 4 ne işe yarıyor?
  2. SRC 2 belgesi neleri kapsar?
  3. Sınavsız SRC 2 belgesi nasıl alınır?
  4. SRC 2 belgesi nerelerde kullanılır?
  5. SRC 2 belgesi kaç yıl geçerlidir?
  6. SRC 2 kac puanla Geciliyor?
  7. SRC 1 2 3 4 ne işe yarar?
  8. SRC 2 muafiyet ücreti ne kadar?
  9. SRC Sınavı Kalkacak mı?
  10. SRC 2 kaç yıl geçerli?
  11. SRC belgesi ne kadar süre geçerli?
  12. SRC belgesi kaç yaşına kadar geçerli?
  13. SRC 40 sorudan kaç doğru?
  14. SRC kac puanla Geciliyor?
  15. SRC belgesi kimler için gereklidir?
  16. Şirket araçlarında src gerekli mi?

SRC 2 ve 4 ne işe yarıyor?

Ayrıca şoförler psikoteknik raporu almalıdırlar. SRC 2 belgesi: Ülke sınırları içinde taşımacılık yapan şoförlerin almaları gereken belgedir. ... SRC 4 belgesi: Ülke sınırları içinde eşya taşımacılığı yapan ve yurtdışına çıkmayan şoförlerin alması gereken belgedir. SRC 4 belgesini alanlar, SRC 3 belgesine de sahip olurlar.

SRC 2 belgesi neleri kapsar?

SRC2 belgesi: Yurtiçi yolcu taşımacılığı, SRC3 belgesi: Uluslararası eşya/yük taşımacılığı, SRC4 belgesi: Yurtiçi eşya/yük taşımacılığı, SRC5 belgesi: Tehlikeli madde ve atıkların taşımacılığı, faaliyetlerinde aranır.

Sınavsız SRC 2 belgesi nasıl alınır?

Sınavsız ve eğitimsiz SRC belgesi almak isteyen sürücülerin 25.02.2003 tarihinden önce ehliyete sahip olmaları gerekiyor. Bu tarihten önce B sınıfı ehliyete sahip olanlar SRC 2 ve SRC 4, C-D sınıfı ehliyete sahip olanlar SRC 2, SRC 3, SRC4 belgelerini alabilir.

SRC 2 belgesi nerelerde kullanılır?

Src 2 Belgesi Hangi Araçları Kullanır?
  • Minibüs,
  • Taksi,
  • Öğrenci servisi.
  • Dolmuş,
  • Otobüs,
  • Personel Taşımacılığı

SRC 2 belgesi kaç yıl geçerlidir?

SRC1, SRC2, SRC3 ve SRC4 mesleki yeterlilik belgeleri şu an için süresiz olarak geçerlidir. Ancak yapılacak düzenleme ile src belgesi geçerlilik süresinde bir değişiklik olma ihtimali vardır.

SRC 2 kac puanla Geciliyor?

SRC-1-2-3-4 sınavlarında toplam 50 test sorusu sorulmaktadır.Bu sorulardan en az 30 tanesine doğru cevap vererek en az 60 puan alan sürücüler sınavda başarılı olmuş sayılırlar.

SRC 1 2 3 4 ne işe yarar?

Src 1 Belgesi : Uluslararası yolcu taşımacılığı yapan şoförlerin alması gereken mesleki yeterlilik belgesidir. Src 2 Belgesi : Yurtiçi yolcu taşımacılığı yapanların alması gereken mesleki yeterlilik belgesidir. ... Src 4 Belgesi : Yurtiçi yük ve eşya taşımacılığı yapanların alması gereken mesleki yeterlilik belgesidir.

SRC 2 muafiyet ücreti ne kadar?

2021 SRC 1 SRC 2 SRC 3 SRC 4 Belgesi Kurs Fiyatları
İstenilen BelgeSertifika SınıfıToplam Ücret KDV Dahil TL
SRC-4-MuafiyetMuafiyetli SRC 40 TL
SRC1Uluslararası yolcu taşımacılığı1120 TL
SRC2Yurtiçi yolcu taşımacılığı1008 TL
SRC3Uluslararası eşya-kargo taşımacılığı1148 TL
4 satır daha

SRC Sınavı Kalkacak mı?

Src belgesi kartları önceden Gazi Üniversitesi tarafından basılarak src sahiplerine kargo yolu ile gönderilirdi. Bu src kart uygulaması kaldırılmış ifadesi yanlıştır, doğrusu ise 2018 yılı itibari ile src kartının yerine barkotlu src uygulaması getirilmiştir.

SRC 2 kaç yıl geçerli?

SRC1, SRC2, SRC3 ve SRC4 mesleki yeterlilik belgeleri şu an için süresiz olarak geçerlidir. Ancak yapılacak düzenleme ile src belgesi geçerlilik süresinde bir değişiklik olma ihtimali vardır.

SRC belgesi ne kadar süre geçerli?

SRC1, SRC2, SRC3 ve SRC4 mesleki yeterlilik belgeleri şu an için süresiz olarak geçerlidir. Ancak yapılacak düzenleme ile src belgesi geçerlilik süresinde bir değişiklik olma ihtimali vardır.

SRC belgesi kaç yaşına kadar geçerli?

4925 Sayılı Karayolu Taşıma Yönetmeliğinin ilgili hükümlerine göre Src belgesi 66 yaşına kadar alınır. 66 yaşını dolduran sürücüler artık ticari taşıt kullanamazlar.

SRC 40 sorudan kaç doğru?

SRC sınavında baraj 100 puan üzerinden 70 puandır. Toplam 40 sorudan 28 doğru yapmak geçmek için yeterlidir.

SRC kac puanla Geciliyor?

Teorik sınavın değerlendirilmesi salon başkanı ve gözetmen tarafından cevap anahtarına göre yapılır. 100 tam puan üzerinden değerlendirilen sınavda, 70 ve üzeri puan alan kursiyerler başarılı sayılır. Teorik sınav sonucu açıklandıktan sonra başarılı olan SRC Belgesi kursiyerleri aynı gün uygulamalı sınava alınırlar.

SRC belgesi kimler için gereklidir?

SRC belgesi, kullandığı aracın ruhsatında “ticari” ifadesi geçiyorsa bu aracı kullanan kişinin sahip olması gereken bir belgedir. Yani ticari olarak tescil edilmiş bir aracı kara yollarında kullanan bir sürücü bu belgeye sahip olmalıdır.

Şirket araçlarında src gerekli mi?

Denetimlerde yük veya yolcu taşıdığınız baz alınmaz şirket adına kayıtlı veya ticari bir araç kullanıyorsanız SRC Belgesi ibraz zorunluluğunuz vardır. ... Ticari amaçla kullanılan tüm araçlarda, aracın kulanım amacına göre şoförün SRC belgesi olması zorunludur.