Aöf 2 yıllık hangi bölümü seçmeliyim?

İçindekiler:

  1. Aöf 2 yıllık hangi bölümü seçmeliyim?
  2. Sağlık Teknikeri KPSS hangi bölümleri kapsar?
  3. Tıbbi sekreterlik Kaç Puanla Kapattı 2020?
  4. Tıbbi sekreterliğe kimler başvurabilir?
  5. Tıbbi sekreterlik nedir maaşları?
  6. Tıbbi Sekreterlik Bölümü Nedir?
  7. Sekreter olmak için hangi bölüm okunmalı?

Aöf 2 yıllık hangi bölümü seçmeliyim?

En çok tercih edilen 2 yıllık açıköğretim bölümleri listesi aşağıdaki gibidir.

  • Adalet.
  • Bankacılık ve Sigortacılık.
  • Çocuk Gelişimi.
  • İş Sağlığı ve Güvenliği.
  • Laborant ve Veteriner Sağlık.
  • Muhasebe ve Vergi Uygulamaları
  • Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik.

Sağlık Teknikeri KPSS hangi bölümleri kapsar?

Sağlık teknikeri olabilmek için üniversitelerin sağlık meslek yüksekokuluna bağlı acil bakım teknikerliği, paramedik, diş protez, ağız diş sağlığı, ambulans ve ilk bakım, ilk ve acil yardım, eczane teknikerliği, anestezi, ameliyathane teknikerliği gibi 2 yıllık eğitim veren bölümlerinden mezun olmak gerekir.

Tıbbi sekreterlik Kaç Puanla Kapattı 2020?

TIBBİ SEKRETER ÖNLİSANS ATAMA TABAN PUANLARI KPSS 2020/14 2020/14 atamalarında tıbbi sekreter mesleğine yerleştirmede kullanılan en büyük taban puan 98,435 olarak görülürken 2020/14 en küçük tıbbi sekreter atama taban puanı ise 85,031 olarak ortaya çıkmıştır.

Tıbbi sekreterliğe kimler başvurabilir?

Tıbbi sekreter olabilmek için sağlık meslek lisesi ya da üniversitelerin sağlık sekreter bölümlerinden mezun olmak, Sağlık Meslek Yüksekokullarından mezun olmak gerekmektedir. Bu bölümlerden mezun değilseniz özel kurumlara başvurmak sertifika alabilir ve tıbbi sekreterlik yapabilirsiniz.

Tıbbi sekreterlik nedir maaşları?

Devlet hastanelerinde ya da devlete bağlı sağlık kuruluşlarında KPSS sonucunda tıbbı sekreter olarak atanan kişi memur olarak atanmaktadır. Bu kapsamda yeni atanan tıbbi sekreter maaşı 4092 TL'dir.

Tıbbi Sekreterlik Bölümü Nedir?

Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik özel ve kamu, kurum ve kuruluşlarında; hastanın randevu hizmetlerini düzenleme, kabul işlemlerini yapma, hastayı kurumun işleyişi ve tıbbi hizmetler konusunda bilgilendirme, hastaya ait kayıtları tutma, idari ve tıbbi ünitelerdeki haberleşme ve yazışma hizmetlerini yürütme, hasta ...

Sekreter olmak için hangi bölüm okunmalı?

Sekreter olmak isteyen kişilerin üniversitelerin, iki yıllık 'Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı' önlisans bölümlerinden mezun olması ve bunun neticesinde de sekreter unvanına hak kazanması gerekmektedir.