Leptin hormonu nedir ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Leptin hormonu nedir ne işe yarar?
  2. Leptin hormonu nasıl devreye girer?
  3. Leptin diyeti nasıl olur?
  4. Leptin hormonu nasıl aktive edilir?
  5. Leptin hormonu kaç saatte salgılanır?
  6. Leptin hormonu direnci nasıl kırılır?

Leptin hormonu nedir ne işe yarar?

Leptin hormonu, vücudun mevcut yağ dokularından salgılanan ve açlık hissini kontrol eden bir tokluk hormonudur. İnsülin hormonuyla beraber görev yapan bu hormonun başlıca görevleri; tokluk hissi yaratmak ve açlık hissini bastırmaktır. Yani kısaca Leptin hormonu insanlara "Doydun, daha fazla yeme" demektedir.

Leptin hormonu nasıl devreye girer?

İnsan bedeninde en son keşfedilen hormon olarak bilinmektedir. Sağlıklı bir zihin ve spora hazırlık için leptin hormonuna ihtiyaç duyulur. Leptin hormonu, beyinde yer alan hipotalamus tarafından kontrol edilmektedir. Hipotalamus tokluk hissinin uyanmasını ve açlığın unutulmasını başlatır.

Leptin diyeti nasıl olur?

Leptin, ara öğünleri bünyesinde barındırmayan bir diyet türüdür. Bu sebeple de ana öğünlerde porsiyon yönetimi ve yemek vakitlerine uyulması gerekmektedir. Günde üç ana öğüne yer verilen leptin diyetinde; kahvaltı ve akşam yemeklerinde ağırlıklı olarak protein tüketilmektedir.

Leptin hormonu nasıl aktive edilir?

Bazı ülkelerde leptin hormonu enjeksiyonu yapılmaktadır. Leptin hormonunu doğal yollarla karşılamak için mutfağınızda Hindistan cevizi yağı, avokado, omega 3 yağı, badem, fındık, ceviz, kırmızı et, tavuk, balık, yumurta ve sebzelere yer açmalısınız.

Leptin hormonu kaç saatte salgılanır?

leptin hormonu, yemek yedikten 4 saat sonra ve gece 2 ile 5 arasında salgılanan bir hormon.

Leptin hormonu direnci nasıl kırılır?

Yapmanız gereken ilk şey daha düşük karbonhidrat diyetine geçmenizdir. Sofra şekeri ve benzeri gıdaları diyetinizden hemen çıkarmalısınız. Bu, kandaki insülin seviyesini düşürmenin en iyi yoludur. Daha az karbonhidrat (özellikle şeker) tüketmek leptin direncinin bilinen diğer nedeni olan trigliseridi de azaltır.