Pomelo meyvesi nasıl?

İçindekiler:

  1. Pomelo meyvesi nasıl?
  2. Pomelo da hangi vitaminler var?
  3. Pomelo meyvesi nerede bulunur?
  4. Pomelo kabuğu ne işe yarar?

Pomelo meyvesi nasıl?

Pomelo diğer turunçgillerin aksine asiditesi en az olan turunçgillerden biridir. Kalın bir kabuğa sahiptir. Bu kabuğun altında yenilebilir, tatlı düşük asitli portakal şeklinde meyve dilimleri bulunmaktadır.Bu dilimleri ayıran beyaz lifli zar şeklinde kısım (dilim zarları) bulunmaktadır. Bu lifli kısım kolayca ayrılır.

Pomelo da hangi vitaminler var?

Antalya'da meyve, sebze, tıbbi ve aromatik bitkiler ile endemik türlerin geliştirilmesi, yerli ıslahın üretilmesi alanında yüzlerce çeşit üretime sahip BATEM'in bahçesinde meyve veren 'pomelo', C vitamini deposu. Tam olgunluğa ulaştığında dış kabuğu sararan pomelanın içi kırmızı ve sulu.

Pomelo meyvesi nerede bulunur?

Çin greyfurdu olarak bilinen pomelo, Türkiye'de sadece Antalya'da yetişiyor. Olgunlaştığında 2 kilo ağırlığa ulaşan meyve, yüksek oranda C vitamini içeriyor.

Pomelo kabuğu ne işe yarar?

Kalsiyum ve demir gibi bazı mineraller açısından zengin olduğu bilinen pomelo, kemik erimesine iyi gelmektedir. Pomelo meyvesinin kabuğunu veya yaprağını koklamanın baş ağrısı problemine de iyi geldiği belirtilmektedir. Yine bu meyvenin yapraklarının çiğnendiği takdirde ağız kokusuna iyi geldiği bilinmektedir.