Gümüş madeni hangi alanda kullanılır?

İçindekiler:

  1. Gümüş madeni hangi alanda kullanılır?
  2. Gümüş oksit nerelerde kullanılır?
  3. Gümüş oksit nedir?
  4. Gümüş çeşitleri nelerdir?
  5. Gümüş madeni nerede çıkarılır?
  6. Oksit giydirme nedir?
  7. Gümüş oksit kaplama nedir?

Gümüş madeni hangi alanda kullanılır?

Gümüş genel olarak; fotoğraf endüstrisi, elektronik parçalar, bozuk para üretimi, süs eşyası ve takılar, alaşımlar ve dişçilik endüstrisinde kullanılır. Ayrıca yapay yağmur yağdırmak için yağmur bombası yapımında (gümüş iyodür), ayna sırlarının yapımında, pil yapımında ve bilgisayar röle kontaklarında kullanılmaktadır.

Gümüş oksit nerelerde kullanılır?

Gümüş oksit' ün kullanıldığı alanları sıralayacak olursak; fotoğraf sanayii, elektronik,a para imali, süs eşyası ve takı yapımı ,alaşımlar, dişçilik 'tir. Ayrıca, yapay yağmur yağdırmakta, ayna sırlarının yapımında, bilgisayar röle kontaklarında, pil yapımında da kullanılmaktadır.

Gümüş oksit nedir?

Gümüş oksit, elementlerin periyodik tablosunda simgesi Ag (Ag sembolü Latince argentum kelimesinden gelir) olan, beyaz, parlak, değerli bir metalik element. Atom numarası 47, atom ağırlığı 107,87 gramdır. Erime noktası 961,9 °C, kaynama noktası 1950 °C ve özgül ağırlığı da 10,5 g/cm³'tür.

Gümüş çeşitleri nelerdir?

Gümüş Çeşitleri Nelerdir | Gümüş Alaşım Sınıfları ve Kalite...
  • Kalite İşaretleri. Bitmiş birçok gümüş takının üzerinde kalite işareti yani damgası bulunmaktadır. ...
  • 1.İnce.999 Gümüş ...
  • 2.Som.925 Gümüş ...
  • 3.Argentium Gümüş ve Kararmaz Alaşımlar. ...
  • 5.Gümüş Dolgulu. ...
  • 6.Gümüş Kaplama. ...
  • 7.Nikel Gümüş ...
  • 8.Tibet veya Kabile Gümüşü
Daha fazla öğe...

Gümüş madeni nerede çıkarılır?

Gümüşün bulunduğu bileşiklerden ayrıştırılması için siyanürleme, özütleme, çinkolama gibi yöntemler kullanılmaktadır. Dünyada en büyük saf gümüş yatakları Atina ve Nevada'da bulunmaktadır. Ükemizde ise Amasya, Balıkesir, Antalya, Bursa, Niğde, İzmir ve Elazığ'da gümüş çıkarılmaktadır. Nerelerde Kullanılır?

Oksit giydirme nedir?

Karatma tuzu veya oksidasyon olarak bilinen bu tip kimyasallarda amaç sıcak alkali ortamda parçaları kaplayarak metali pastan korumaktır. Metal koyu siyah bir renk kaplama ile kaplanır. Kaplama işlemi bittikten sonra metal korucu yağ banyosuna girer ve pasa karşı korunmuş olur.

Gümüş oksit kaplama nedir?

Oksitlenmiş gümüş takılar, uzun süre oksijene maruz kalan gümüşten yapılmıştır. Geleneksel gümüşten farklıdır, çünkü daha koyu bir renktir ve parlaklığı çok azdır. Oksitleyici parçaların etkisi hafifçe kararmış veya antika bir mücevher görünümü içindir. Bu, gümüş takılar kükürt içeren havaya maruz bırakılarak yapılır.