Genç Gönüllüler Platformu ne?

İçindekiler:

  1. Genç Gönüllüler Platformu ne?
  2. Genç gönüllü nasıl olunur?
  3. Gönüllülük nedir GSB?
  4. Gönüllü okul projesi nedir?
  5. Genç Gönüllüler Platformu ne yapar?
  6. Genç TEMA neler yapar?
  7. Gönüllü Okul Nedir?
  8. Mobil Okul Projesi Nedir?
  9. TEMA gönüllüsü olunca ne olur?
  10. Genç TEMA ne demek?
  11. TEMA gönüllüleri neler yapar?
  12. Gönüllü okul uygulaması nedir?

Genç Gönüllüler Platformu ne?

“Sen de gönül ver” sloganıyla yola çıkan gencgonulluler, gönüllü arayanlar ve gönüllü olmak isteyenlerin yeni buluşma adresi. ... Sitede yer alan gönüllülük faaliyetlerini; eğitim, çevre, spor, kültür ve turizm, sağlık ve sosyal hizmetler ile afet ve acil durum kategorileri altında arayabilirsiniz.

Genç gönüllü nasıl olunur?

Nasıl gönüllü/üye olabilirim? Sitenin sağ üst köşesinde yer alan giriş butonuna tıklayınız. Açılan sayfanın sol tarafında bulunan "Gönüllü ol" kısmını seçerek başvuru formunu doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurduktan sonra üyeliğiniz başlar.

Gönüllülük nedir GSB?

Gönüllülük, bir bireyin maddi karşılık ve başka bir çıkar beklentisi içinde olmadan; toplumun yararına olduğu düşünülen hedefte; kendi isteği ile veya ihtiycı doğrultusunda, toplumsal girişim bünyesinde yer alarak ya da bir sivil toplum kuruluşunda (STK) sürdürdüğü faaliyetler olarak tanımlanabilir.

Gönüllü okul projesi nedir?

Gönüllülük Okulu Projesi; Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde başlatılmış ve uygulamasını Gönüllülük Federasyonunun üstlendiği; Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Medeniyet Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencileriyle gerçekleştirilecek bir sosyal sorumluluk ...

Genç Gönüllüler Platformu ne yapar?

“Sen de gönül ver” sloganıyla yola çıkan gencgonulluler, gönüllü arayanlar ve gönüllü olmak isteyenlerin yeni buluşma adresi. ... Sitede yer alan gönüllülük faaliyetlerini; eğitim, çevre, spor, kültür ve turizm, sağlık ve sosyal hizmetler ile afet ve acil durum kategorileri altında arayabilirsiniz.

Genç TEMA neler yapar?

Genç TEMA Nedir? Vakfımızın, üniversite öğrencilerinden oluşan gönüllü örgütlenmesidir. Genç TEMA gençlerin; yaşadıkları çevrenin sorunlarına duyarlı, sorunların çözümünde aktif rol almak için gönüllü çalışmalar gerçekleştiren, ekolojik bakış açısına sahip bireyler olmalarına katkı sağlamayı amaçlamaktadır.

Gönüllü Okul Nedir?

Gönüllü Okulu, nesiller arası öğrenmenin önemine de inanarak farklı yaş gruplarından bireylerin aynı eğitim programına katılmasını teşvik eder.

Mobil Okul Projesi Nedir?

Bu projede, gönüllü öğretmenlerimiz görev alıyor. Meslektaşlarımız, öğrencilerimizin ihtiyaçlarını belirleyerek gereken içeriği hazırlıyor. Sosyal, duygusal, fiziksel, kültürel, sportif, akıl oyunları alanında, okuma yazmadan matematikteki temel kavramlara kadar her alanda eğitim faaliyetlerini sürdürüyorlar."

TEMA gönüllüsü olunca ne olur?

Bu kapsamda TEMA Vakfı'nda gönüllülük yapmanın kazanımları ise; çocuklara ve gençlere rol model olmak, doğaya karşı sorumluluğunu yerine getirmiş olmak ve bunun verdiği huzur, doğa koruma konusunda aktif çalışmaların parçası olmak, doğa sorunlarının çözümünde dayanışma ruhunu hissetmek ve saygın bir kurumun üyesi olmak ...

Genç TEMA ne demek?

Üniversite öğrencilerinden oluşan gönüllü örgütlenmemizdir. Gençlerin; yaşadıkları çevrenin sorunlarına duyarlı ve ekolojik bakış açısına sahip bireyler olmalarına katkı sağlamayı amaçlar. Genç TEMA Neler Yapar?

TEMA gönüllüleri neler yapar?

Saha Faaliyet Programı ya da Eğitim Programları kapsamında; fidan dikimi, ağaçlandırma, su, geri dönüşüm, enerji tasarrufu, iklim değişikliği, doğal varlıkların korunması ve farkındalık oluşturma, TEMA Vakfı tanıtımı vb. konularda gönüllü faaliyetler gerçekleştirirler.

Gönüllü okul uygulaması nedir?

Belirlenen öğrenciler tüm derslerden ya da belli derslerden okula çağrılacak. Uygulamada 'gönüllülük' esası olacak, ancak eğitimcilerin bu derslere katılımın yüksek olacağını düşündüğü kaydedildi. Bu kapsamda öğretmenlere de isteğe bağlı çalışma planı yapılacak.