Cünüp iken abdest alınır mı?

İçindekiler:

  1. Cünüp iken abdest alınır mı?
  2. Gusül boy abdesti en gec ne zaman alınır?
  3. Cünüp nedir nasıl temizlenir?
  4. Gusül abdesti almadan önce traş olunur mu?
  5. Cünüp iken dua kabul olur mu?
  6. Cinsel ilişkiden sonra gusül abdesti ne zaman alınmalı?

Cünüp iken abdest alınır mı?

Gusül, abdesti de içerdiğinden ayrıca abdest almaya gerek yoktur. Zira, Hz. Âişe, Resûl-i Ekrem'in (s.a.s.) guslettikten sonra ayrıca namaz abdesti almadığını rivayet etmiştir (Tirmizî, Tahâret, 79).

Gusül boy abdesti en gec ne zaman alınır?

Dinimize göre her hangi bir sebepten dolayı cünüp olan yani gusül abdesti alması gereken bir kişi en fazla bir namaz vakti kadar süre cünüp olarak bekleyebilir. Bundan daha fazla bir süre beklemesi caiz değildir. Buna göre gece gusül abdesti almanız gereken bir durumda yatabilirsiniz.

Cünüp nedir nasıl temizlenir?

İğne ucu kadar kuru yer kalmaksızın vücudun her tarafını güzelce yıkar. Gusülde bıyık, saç ve sakal diplerine suyun iyice işlemesi için ovuşturulur. Göbek boşluğu, küpe delikleri dikkat edilerek yıkanır. Böylece gusül abdesti almış olunur.

Gusül abdesti almadan önce traş olunur mu?

Cünüp olan kimsenin yıkanmadan önce traş olması, tırnak kesmesi haram olmasa da caiz değildir.

Cünüp iken dua kabul olur mu?

CEVAP: Cünüp iken her türlü dua okunur. ... İnsan cünüp olunca melun olmaz, sadece banyo yapmak farz olur. İnsann ağzının içi ve dili her zaman temizdir. Dolayısıyla dua etmek veya ezberden Kur'an okumak için herhangi bir engel mevcut değildir.

Cinsel ilişkiden sonra gusül abdesti ne zaman alınmalı?

Nesai.) Cinsel ilişkiden sonra faziletli olan, iki eşin hemen yıkanmasıdır. Şayet tembellik sebebiyle geciktirirlerse bu durumda uyumadan önce abdest almaları mustahab olur.