Devlet memuru yarı zamanlı çalışabilir mi?

İçindekiler:

  1. Devlet memuru yarı zamanlı çalışabilir mi?
  2. Yarı zamanlı çalışma Ne zamana kadar?
  3. Devlet memuru part time çalışabilir mi?
  4. Yarım zamanlı çalışma nedir?
  5. Hemşireler yarı zamanlı çalışabilir mi?
  6. Memurların süt izni ne kadardır?
  7. Kısmi çalışma Ne zamana kadar?
  8. Memur ekstra ne iş yapabilir?
  9. Devlet memuru mesai saatleri dışında çalışabilir mi?
  10. Doğum sonrası yarı zamanlı tam maaşlı çalışma şartları nelerdir?
  11. Özelde süt izni ne kadar?
  12. Doğumdan sonra süt izni ne kadar?
  13. Kısmi süreli çalışma Uzatildi mı?
  14. Kısmi çalışma uzatıldı mı?
  15. Devlet memuru ekstra iş yapabilir mi?

Devlet memuru yarı zamanlı çalışabilir mi?

Yarım zamanlı çalışma hakkının kullanımında kadın veya erkek memur ayrımı yapılmayacak. ... Yarım zamanlı çalışan memura ayrıca süt izni verilmeyecek. Evli veya bekâr memurlar çocuk evlat edinmeleri halinde, çocuk zorunlu ilköğretim çağına gelinceye kadar yarım zamanlı çalışma hakkından yararlanabilecekler.

Yarı zamanlı çalışma Ne zamana kadar?

Yarım çalışma süresi; Birinci doğumda 60 gün, İkinci doğumda 120 gün, Sonraki doğumlarda ise 180 gündür.

Devlet memuru part time çalışabilir mi?

MEMURLAR BAŞKA BİR İŞTE ÇALIŞABİLİR Mİ? Devlet Memurları Kanunu ve Yönetmeliklerine göre kamu personelleri, esnaflık ve tacirlik sayılabilecek mesleklerde çalışamazlar.

Yarım zamanlı çalışma nedir?

Yarı zamanlı çalışma haftalık çalışma süresinin yarısı olarak uygulanır. 6663 Sayılı Kanun ile 4447 Sayılı Kanuna eklenen EK MADDE-5 ile çalışanlar bu ücretsiz izinleri karşılığında yarım çalışma ödeneği almaya hak kazanırlar. Çalışanın yarım çalışma süresinin karşılığı işveren tarafından çalışana ödenir.

Hemşireler yarı zamanlı çalışabilir mi?

Doktorlar, hemşireler, ebeler, laboratuvar sorumluları ve sağlıkta mesul müdür gibi tam zamanlı çalışması gerekenler, sanayide durmaksızın vardiya sistemiyle çalışanlar, bir yıldan az süreli mevsimlik, kampanya ve taahhüt işlerinde çalışanlar, karayollarında, demiryollarında ve deniz, göl ve akarsularda hareket ...

Memurların süt izni ne kadardır?

6111 sayılı Kanunla yapılan değişiklikten sonra mezkur maddenin (D) fıkrası ile; “Kadın memura, çocuğunu emzirmesi için doğum sonrası analık izni süresinin bitim tarihinden itibaren ilk altı ayda günde üç saat, ikinci altı ayda günde bir buçuk saat süt izni verilir.

Kısmi çalışma Ne zamana kadar?

İş Kanunu'nun 63. Maddesinde belirtildiği üzere, genel olarak çalışma süresi haftada en çok kırkbeş saattir. Bir çalışmanın kısmi süreli çalışma olarak kabul edilebilmesi için, haftalık çalışma süresinin en fazla normal haftalık çalışma süresinin 2/3'ü (30 saat) olması gerekir.

Memur ekstra ne iş yapabilir?

Memur ek is fikirleri
  • Eğitim ve öğretim faaliyetleri yapabilir.
  • Kira, gayrimenkul geliri elde edebilir.
  • Memur arabasını kiraya verebilir.
  • Yazarak para kazanabilir. ...
  • Benzer şekilde beste, resim gibi telif geliri elde edeceği faaliyetleri yapabilir.
  • Anonim ya da limited şirket ortağı olabilir.
Daha fazla öğe...

Devlet memuru mesai saatleri dışında çalışabilir mi?

Bu durum ise 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu 178. Maddesine göre şu şekilde belirlenmiştir; A) üncü maddeler hükümleri uyarınca tespit olunan günlük çalışma saatleri dışında; ... B)Kurumlar gerektiği takdirde personelini günlük çalışma saatleri dışında fazla çalışma ücreti vermeksizin çalıştırabilirler.

Doğum sonrası yarı zamanlı tam maaşlı çalışma şartları nelerdir?

– Birinci doğumda 60 gün, – İkinci doğumda 120 gün, – Sonraki doğumlarda ise 180 gün süreyle,haftalık çalışma süresinin yarısı kadar ücretsiz izin verilir. Çoğul doğum halinde bu sürelere otuzar gün eklenir.

Özelde süt izni ne kadar?

Özel sektörde süt izninin süresi, 4857 sayılı İş Kanunu'na göre belirlenmiştir. Analık izni biten ve çalışmaya başlayan kadın işçi, günde 1.5 saat olan süt iznini bebeği 1 yaşına basana kadar kullanabilir. Bu sürenin hangi saatler arasında ve kaça bölünerek kullanılacağını işçi kendisi belirler.

Doğumdan sonra süt izni ne kadar?

Süt İzni Kaç Ay Sürer? Kadın çalışan, doğum sonrasında analık izni süresinin bitme tarihinden itibaren de ilk altı aylık sürede günde üç saat süre, ikinci altı aylık sürede ise günde bir buçuk saat süreli bir süt izni verilir.

Kısmi süreli çalışma Uzatildi mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha önce açıkladığı kısa çalışma ödeneğinin 30 Haziran'a kadar uzatılmasını öngören karar Resmi Gazete'de yayımlandı. ... Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararına göre, tarihine kadar başvuruda bulunan yerleri kısa çalışma ödeneğinden faydalanabilecek.

Kısmi çalışma uzatıldı mı?

Pandemi döneminde istihdam kaybını önlemek amacıyla Nisan 2020'de başlatılan kısa çalışma ödeneği uygulaması 31 Mart'ta sona ermişti. Sonrasında düzenleme 30 Haziran tarihine kadar uzatılmıştı.

Devlet memuru ekstra iş yapabilir mi?

Bu konuda 657 sayılı Kanun aydınlatıcı mahiyete sahip. Kanuna göre memurlar sosyal güvenlik anlaşması ile bir işyerinde çalışamıyor ya da kendi adlarına yine sosyal güvenlik sistemine dahil olarak (Bağ-Kur) yeri kuramıyor. ... Bu konuda sınırlamalar olsa da memurların ek iş yapmaları mümkün.