Evde Sarelle tarifi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Evde Sarelle tarifi nasıl yapılır?
  2. Cokomel nasıl yapılır?
  3. Gerçek çikolata nasıl yapılır?
  4. Çokomelin içinde ne var?
  5. Nutella neden yapılıyor?
  6. Kahvaltılık çikolata nasıl eritilir?
  7. Donmuş Çokokrem nasıl çözülür?

Evde Sarelle tarifi nasıl yapılır?

Ev Yapımı Sarelle Nasıl Yapılır ? Derin bir kaba yumurta ve şekeri alıp iyice çırpıyoruz.Daha sonra eritip soğuttuğumuz margarini ve sütü yumurtaların üzerine alıp tekrar çırpıyoruz. Un kakao ve vanilyayı da ekleyip iyice çırptıktan sonra kavanoza koyup buzdolabında 1 gece bekletip servis yapıyoruz.Afiyet olsun.

Cokomel nasıl yapılır?

İki paket çikolatayı küçük parçalara bölüp bir kaseye koyalım. Daha büyük kaseye de sıcak su koyalım çikolata kasesini su kabının içine oturtup karıştırarak benmari usulü eritelim. Yarım küre silikon kalıba fırça yardımıyla çikolatadan sürelim. 5 dakika donması için buzlukta bekletelim.

Gerçek çikolata nasıl yapılır?

Gerçek çikolata nasıl yapılır?
  1. Bitter çikolata için, kakao kütlesi, kakao yağı ve şeker karıştırılır.
  2. Sütlü çikolata elde etmek için kakao kütlesi, kakao yağı, şeker ve süt tozu karıştırılır.
  3. Beyaz çikolata yapımında ise, çikolatanın kararmasına neden olacağından kakao kütlesi kullanılmaz.

Çokomelin içinde ne var?

Şeker, invert şeker şurubu, bitkisel yağlar (palm çekirdeği, palm), buğday unu, su, glukoz şurubu, yağı azaltılmış kakao tozu (%3,6), peyniraltı suyu tozu (süt), tam yağlı süttozu, nem verici (sorbitol), sığır jelatini, emülgatörler (amonyum fosfatidler, poligliserol polirisinoleat, soya lesitini), kakao kitlesi, ...

Nutella neden yapılıyor?

Nutella'nın ambalajında geçen İçindekiler şu şekilde belirtilmiş: Şeker, bitkisel yağ (palm), fındık (%13), yağsız süt tozu (%8,7), yağı azaltılmış kakao tozu (%7,4), emülgatör: lesitin (soya, ayçiçek), aroma verici (vanilin).

Kahvaltılık çikolata nasıl eritilir?

Benmari usulünün amacı çikolatanın direkt olarak ısıyla temas etmeden buhar yardımıyla erimesini sağlamaktır. Ufak bir tencereye bir miktar su koyduktan sonra çikolatayı tencerenin üst kısmını kapatan bir başka kaba koymanız gerekir. Kısa bir süre sonra çikolatanın mükemmel biçimde erimeye başladığını görebilirsiniz.

Donmuş Çokokrem nasıl çözülür?

Çikolatanın yüzeyine 45 derecelik açıyla bir bıçak tutun ve ince bir tabakanın kıvrılmasına neden olacak şekilde itin. Çokokrem çikolata da aynı şekilde ısıya dayanıklı bir kap içinde buhara maruz bırakılarak yani benmari usulü eritilir. yüksek sıcaklıkla eritme metodu uygulanır.