Hacı Bayram Veli Kimdir?

İçindekiler:

  1. Hacı Bayram Veli Kimdir?
  2. Haci Bektaş i Veli Kimdir?
  3. Hacı Bektaş Veli ne zaman oldu?
  4. Hacı Bayram Veli neler yapmıştır?
  5. Hacı Bayram Veli nerede müderrislik yapmıştır?

Hacı Bayram Veli Kimdir?

Hacı BayramVeli, (d. 1352, Ankara - ö. 1430, Ankara), Türk mutasavvıf ve şair. Safevî Tarikâtı büyüklerinden Hoca Alâ ad-Dîn Ali Erdebilî'nin talebelerinden olan Şeyh Hâmid Hâmid'ûd-Dîn-i Veli'nin müridi ve Bayramîyye Tarikâtı'nın kurucusudur. Türbesi, Ankara'da Hacı Bayram Câmii'nin bitişiğinde bulunmaktadır.

Haci Bektaş i Veli Kimdir?

Gerçek ismi, Seyyid Muhammed bin İbrahim Ata olan , Hacı Bektaş-ı Veli Horasan'ın Nişabûr şehrinde 1281 senesinde doğdu. İlk eğitimini Şeyh Lokman-ı Perende'den aldı. ... Halka doğru yolu göstermeye başlayan ve kıymetli talebeler yetiştiren Hacı Bektaş-ı Veli, kısa zamanda tanınarak büyük rağbet gördü.

Hacı Bektaş Veli ne zaman oldu?

1271 Hacı Bektaş-ı Veli/Ölüm tarihi

Hacı Bayram Veli neler yapmıştır?

Hacı BayramVeli, ömrünün sonuna kadar İslamiyeti yaymak için çalıştı. 14) tarihinde Ankara'da vefat etti. Türbesi kendi ismiyle anılan Hacı Bayram Camii'ne bitişik olup, ziyaret mahallidir. ... Hacı BayramVeli, Yunus Emre tarzında şiirler söylemiştir. Şiirlerinde "Bayrami" mahlasını kullanmıştır.

Hacı Bayram Veli nerede müderrislik yapmıştır?

Hacı Bayram Veli, Orhan Bey zamanında 1340-1350 arasında bir tarihte Ankara'da Solfasol (Zülfazl) köyünde doğmuştur. Ankara'da bir medresede müderrislik (hocalık) yapmış, sonra medreseden ayrılarak Kayseri'de veya Adana'da, Aksaraylı Şeyh Hamidüddin'e (Somuncu Babaya) mürit olmuş, yani tasavvufa yönelmiştir.