Sigortalı çalışanlar İŞKUR'a başvurabilir mi?

İçindekiler:

  1. Sigortalı çalışanlar İŞKUR'a başvurabilir mi?
  2. İŞKUR işe yerleştirme nasıl yapılır?
  3. İŞKUR'a internet üzerinden başvuru yeterli mi?
  4. İŞKUR kayıt için ne gerekli?
  5. İŞKUR davet mektubu ne demek?
  6. Işkur'a nasıl başvurabilirim internet üzerinden?
  7. Işkur'a nasıl başvuru yapabilirim internet üzerinden?
  8. Işkur davet nasıl kabul edilir?
  9. Işkur mail adresi nedir?
  10. Yabancilar İŞKUR'a basvurabilir mi?
  11. İŞKUR yurt dışına gönderiyor mu?

Sigortalı çalışanlar İŞKUR'a başvurabilir mi?

' sorusu geliyor. İl Müdürü Canbolat böyle bir durumun olmadığını, sigortalı çalışanın da sosyal yardım alabileceğini belirtti. Fakat bu da belirli şartlara bağlı. Gelir testi yaptıracak kişinin ailesi veya kendisi sigortalı ise sosyal yardım alabilir.

İŞKUR işe yerleştirme nasıl yapılır?

www.iskur.gov.tr adresinde yer alan girişine tıklandıktan sonra, TC kimlik numarası ve şifre girilerek sisteme giriş yapılır. Özgeçmiş menüsünden eğitim, iş tercihleri, deneyim gibi girilmesi gereken zorunlu ve isteğe bağlı bilgileri girmeniz gerekmektedir.

İŞKUR'a internet üzerinden başvuru yeterli mi?

İşkur'a elektronik ortamda internet üzerinden www.iskur.gov.tr adresi üzerinden kayıt olabilirsiniz. Ancak internet üzerinden İşkur'a kayıt olmak istemezseniz bulunduğunuz bölgedeki en yakın İşkur şubesine yani İşkur İl Müdürlüğüne giderek kayıt olabilirsiniz.

İŞKUR kayıt için ne gerekli?

İŞKUR Başvuruları İçin İstenen Belgeler
  • 1- 3 adet vesikalık fotoğraf.
  • 2- İkametgah İlmuhaberi (e- devlet)
  • 3- Kimlik fotokopisi.
  • 4- Sağlık raporu ( Aile Hekimliğinden olabilir)
  • 5- Adli sicil raporu (e- devlet)
  • 6- Aile durum belgesi.
  • 7- IBAN numarası (herhangi bir banka olabilir)

İŞKUR davet mektubu ne demek?

Üye. Genelde İşkur'a sahsen başvuranlara, başvuru esnasında doldurduğu forumlar baz alınarak iş yerleştirmesi yapılır ve uygun iş bulunduğunda yada bulundugu tahmin edildiğinde işe başla diye davet mektupları gönderilir.

Işkur'a nasıl başvurabilirim internet üzerinden?

Türkiye İş Kurumu'nun (İŞKUR) online şubesine kayıt olmak için; * İŞKUR resmi web adresi iskur.gov.tr adresini tarayıcınızda açın. * İŞKUR web sitesinin üst menüsünün en sağında bulunan "İnternet Şubesi" seçeneğine tıklayın. * Açılan İŞKUR e-Şube sayfasında "İş Arayan" ve "İşveren" şeklinde iki bölüm bulunmaktadır.

Işkur'a nasıl başvuru yapabilirim internet üzerinden?

İnternet şubesinin ana sayfasında yer alan “iş arayan” seçeneğine giriş yaparak özgeçmiş oluşturabilirsiniz. CV oluştur bölümü üzerinden istenilen bilgileri girebilirsiniz. Size uygun olan iş ilanlarını aramak için İŞKUR resmi internet sitesinde yer alan iş bulma formunu doldurabilirsiniz.

Işkur davet nasıl kabul edilir?

Posta veya telefonla davete cevap veren adayların, davet cevapları Kurum Kullanıcısı veya Hizmet Sağlayıcı tarafından girilir. Davete icabet eden ve görüşülen her bir Aday Kursiyer için görüşme sonucu girilebilir. Görüşme sonucu olumlu olanlar Uygun Bulundu (Asil veya Yedek) olarak işaretlenir.

Işkur mail adresi nedir?

Başvuru esas ve usulleri ile ilgili her türlü sorularınızı bilgi.edinme@iskur.gov.tr mail adresi ile tarafımıza iletebilirsiniz.

Yabancilar İŞKUR'a basvurabilir mi?

Türkiye' de bulunan tüm yabancı uyruklu kişiler bir işverene bağlı çalışmak için; Doğrudan Hizmet Merkezinden, www.iskur.gov.tr adresi üzerinden veya en yakın İŞKUR Hizmet Merkezi'ne giderek İŞKUR hizmetlerine ulaşabilir, İŞKUR'a kayıt yaptırabilir.

İŞKUR yurt dışına gönderiyor mu?

Türkiye'den işçi götürerek yabancı bir ülkede çalıştırmak isteyen firmaların işçi teminine veya yurtdışında işçi olarak çalışmak isteyenlerin yurtdışına gönderilmesine aracılık etme konusunda, İŞKUR ve İŞKUR tarafından akredite edilmiş Özel İstihdam Büroları yetkilidir.