Şeker Fabrikası özel mi?

İçindekiler:

  1. Şeker Fabrikası özel mi?
  2. Yozgat şeker fabrikası özelleşti mi?
  3. Türk Şeker özelleştirmeden çıktı mı?
  4. Türkiye'deki şeker fabrikaları kime satıldı?
  5. Türk Şeker kime ait?
  6. Türk şeker hangi firmanın?

Şeker Fabrikası özel mi?

Özelleştirme İdaresi Başkanlığına bağlı Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş'ne ait 25 fabrikadan 10'u 2018 yılında yapılan özelleştirme ihaleleri ile özel sektöre devredilmiştir. Böylelikle 33 şeker fabrikası; devlete ait 15, özel sektöre ait 12 ve pancar kooperatiflerine ait 6 olmak üzere faaliyet göstermektedir.

Yozgat şeker fabrikası özelleşti mi?

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'ye (Türkşeker) ait Çorum ve Yozgat şeker fabrikalarının özelleştirilmesi için düzenlenen ihaleler sonuçlandı. Çorum şeker fabrikası ihalesini 528 milyon lira ile Safi Katı Yakıt şirketi, Yozgat Şeker ihalesini ise 275 milyon lira ile Doğuş Yiyecek ve İçecek Üretim Sanayi Ticaret AŞ kazandı.

Türk Şeker özelleştirmeden çıktı mı?

Faaliyetlerini başta 4634 sayılı Şeker Kanunu hükümleri doğrultusunda yürüten ve sermayesinin tamamı devlete ait bir kamu kuruluşu olan Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş., Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun 20 Aralık 2000 tarih, 2000/92 sayılı kararı ile özelleştirme kapsamına alınmıştır.

Türkiye'deki şeker fabrikaları kime satıldı?

Ilgın'ı 637 milyon lirayla Alteks, Çorum'u 528 milyon lira ile Safi Katı Yakıt, Tokat Turhal'ı 569 milyon TL ile Kayseri Şeker, Kırşehir'i 330 milyon lira ile Tutgu Gıda, Burdur'u 487 milyon lirayla Erser Grup- Sterk Plastik Ortak Girişim Grubu; Elbistan'ı 297 milyon lirayla Mutlucan Tuz Madencilik İnşaat Turizm ...

Türk Şeker kime ait?

* Yapımından vazgeçilen Sivas Şeker Fabrikasına ait 589 dekar arazi, 03 tarih, 2003/78 sayılı Özelleştirme Yüksek Kararı ile özelleştirme programına alınmış ve Sümer Holding A.Ş.'ye devredilmiştir.

Türk şeker hangi firmanın?

Ülkemiz Şeker Sektöründe en büyük şirket durumundaki Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. (TÜRKŞEKER) faaliyetlerini; başta 4634 sayılı Şeker Kanunu, ve Şirket Ana Statüsüne göre yürütmekte ve aynı zamanda ve 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun'a tabii bir şirkettir.