10 yıllık arabaya kasko yapılır mı?

İçindekiler:

  1. 10 yıllık arabaya kasko yapılır mı?
  2. Kasko fiyatı neye göre hesaplanır?
  3. Kasko sigortası neye göre belirlenir?
  4. Bir aracın kasko değeri nasıl belirlenir?
  5. 2009 model arabaya kasko yapılır mı?
  6. Resmi araç kasko yapılır mı?
  7. Araç full kasko nedir?
  8. Araç kasko değeri neyi ifade eder?
  9. Aracın kasko değeri neyi ifade eder?
  10. Kaskosuz araç pert olursa ne olur?

10 yıllık arabaya kasko yapılır mı?

Her ne kadar araç kasko yaş sınırı 15 yaş olarak belirlenmiş olsa da bazı sigorta şirketlerinin 10-15 yaş arasındaki araçlara da kasko poliçesi kestiği görülür. Aracın bakım ve onarımının aksatılmadan yapıldığı sigorta şirketine belgelenebilirse söz konusu sigorta şirketleri kasko poliçesi kesmeyi kabul etmektedir.

Kasko fiyatı neye göre hesaplanır?

Kasko değeri; araç marka, model ve üretim yılı doğrultusunda belirlenir ve aracınızın ortalama piyasa değerini belirtir. Yani aracın modeli, markası ve üretim yılı, aracınızın piyasa değerinde olduğu gibi kasko sigortasının fiyatını belirlemede de doğrudan etkilidir.

Kasko sigortası neye göre belirlenir?

Kaza sonrası ödenen tazminatın yanı sıra yanma, çarpılma, çalınma, aracın kullanılamayacak duruma gelmesi durumunu da kapsamaktadır. ... Sahip olunan aracın modeli, yaşı kasko sigortalarının değerini belirler. Araç sahibinin talebine göre farklı teminatlar da poliçeye eklenerek kasko sigortası bedeline ulaşılır.

Bir aracın kasko değeri nasıl belirlenir?

Aracınızın kasko değerini Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği (TSRŞB) belirlemektedir. Her ay güncellenen liste; aracınızın modeline, yaşına, kullanım amacına vb. özelliklerine bakılarak hazırlanır. Bu listede 15 yaşına kadar tüm araçlar için araç kasko değeri belirlenir.

2009 model arabaya kasko yapılır mı?

Her model ve türdeki araçlar için Kasko yaptırılabilir ancak belirli bir yaşı geçmiş olan araçlar, bu hizmetten yararlanamamaktadır. Kısacası, aracın korunması için gerekli bir uygulama olan Kasko sigortası, araç yaşına göre değişim göstermektedir.

Resmi araç kasko yapılır mı?

Mevzuat gereği Devlet malının yukarıda sayılan istisnalar dışında sigorta edilmemesi esastır. Sayılan istisnalar arasında (112 acil ambulansları ve dış temsilcilik araçları ve Belediyelere ait itfaiye ve ambulans araçlarının dışında) devlete ait araçların kasko gideri bulunmamaktadır.

Araç full kasko nedir?

Full kaskonun yeni adı genişletilmiş kaskodur. Genişletilmiş kasko karşılaşılabilecek olası risklerin tamamına karşı poliçede belirtilen tutarlarda teminat sağlayan kasko poliçesidir. GENİŞLETİLMİŞ KASKO teminatları da kendi içinde arttırılıp, eksiltilebilir veya muafiyetler verilerek kapsamı daraltılabilir.

Araç kasko değeri neyi ifade eder?

Kasko değeri, sigorta poliçeniz hazırlanırken ilk karşılaşacağınız terimlerden biridir. Araç kasko değeri kasko fiyatını belirlemeyi sağlayan araç bedelidir. Bu değer, motorlu taşıtlar vergisi ödenirken de temel alınır. ... Araca sonradan eklenmiş aksesuarlar ek prim ile kasko poliçenize dahil edilir.

Aracın kasko değeri neyi ifade eder?

Kasko değeri, sigorta poliçeniz hazırlanırken ilk karşılaşacağınız terimlerden biridir. Araç kasko değeri kasko fiyatını belirlemeyi sağlayan araç bedelidir. Bu değer, motorlu taşıtlar vergisi ödenirken de temel alınır. ... Aracınız ister ikinci el ister sıfır olsun, kasko poliçeniz düzenlenirken bu listeden yararlanılır.

Kaskosuz araç pert olursa ne olur?

Kaskosuz aracınız pert olursa eğer, karşı taraf trafik sigortası ile belli limitler dâhilinde masrafları karşılayacak. Eğer karşı tarafın kaskosu varsa kalan kısmı da kasko sigortası ihtiyari mali mesuliyet sigortası kapsamında karşılanacak. Yine aracınızın değerinden eksik kalırsa karşı tarafa dava açmanız gerekir.