2021 Önlisans astsubay alımı ne zaman?

İçindekiler:

  1. 2021 Önlisans astsubay alımı ne zaman?
  2. Önlisans mezunu astsubay olabilir mi?
  3. 2021 kac astsubay alinacak?
  4. Astsubay başvuruları ne zaman 2021?
  5. Önlisans mezunu askerde hangi rütbe?
  6. Üniversite mezunu astsubay nasıl olunur?
  7. 2 yillik üniversite mezunu astsubay olabilir mi?

2021 Önlisans astsubay alımı ne zaman?

16 Ağustos 2021'dir.

Önlisans mezunu astsubay olabilir mi?

Ön lisans diploması ile mezun olan öğrencilerin lisans tamamlama olanakları bulunmaktadır.Böylece dört yıllık fakülte mezunu olan astsubaylar, yıllık olarak belirlenen kontenjanlar dâhilinde, muvazzaf subaylığa geçiş sınavlarına girebilmektedir.

2021 kac astsubay alinacak?

Jandarma Genel Komutanlığı sözleşmeli astsubay alacağını duyurdu. Bin 640 muvazzaf/ sözleşmeli personel alımı için başvurular; 15 Mart 2021 günü başlayıp, 28 Mart 2021 tarihinde sona erecek. Jandarma Genel Komutanlığı'na Bin 640 astsubay alacak. Jandarma astsubay alımı başvuruları için geri sayım başladı.

Astsubay başvuruları ne zaman 2021?

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığında eğitim-öğretim görecek, Jandarma Genel Komutanlığının muvazzaf astsubay ihtiyacını karşılamak amacıyla başvurular 12 Temmuz- 08 Ağustos 2021 tarihleri arasında internet üzerinden yapılacaktır.

Önlisans mezunu askerde hangi rütbe?

Asteğmen Nasıl Olunur? 4 yıllık fakülte ya da yüksekokul mezunu olan ve askerliği yapmamış kişiler, belli kriterler doğrultusunda askerliğini asteğmen olarak yapabilmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesi altında yapılan sınav ile beraber başarı gösteren kişiler, asteğmen olarak askerlik görevini icra eder.

Üniversite mezunu astsubay nasıl olunur?

Peki, astsubay nasıl olunur. Astsubay olmak isteyenlerin eğitim durumlarının en az lise mezunu olması şarttır. Liseyi bitiren adaylar üniversite sınavlarından alınan puana ek olarak askeri mülakata girerek yeterli görüldükleri takdirde astsubay olabilirler.

2 yillik üniversite mezunu astsubay olabilir mi?

Astsubay olmak adına lisenin bitirilmesi yeterlidir. Lise bittikten sonra üniversite sınavlarından alınan puan ile beraber askeri mülakatlara girip yeterli görüldüğü durumda astsubay olunabilir. Bir başka alternatif ise üniversitelerin lisans ya da önlisans bölümlerinden mezun olmaktır.