Tek bildiğim hiçbirşey bilmediğimdir kime ait?

İçindekiler:

  1. Tek bildiğim hiçbirşey bilmediğimdir kime ait?
  2. Sokrates kimdir vikipedi?
  3. Sokrates'in Ölümü nasıl oldu?
  4. Sokrates kendini nasıl öldürdü?
  5. Sokrates'in öğrencisi kimdir?
  6. Sokratesi kim suçladı?

Tek bildiğim hiçbirşey bilmediğimdir kime ait?

Bildiğim tek şey, hiçbir şey bilmediğimdir. Sokrates (MÖ 469; Atina - MÖ 399, Atina), Antik Yunan filozofudur.

Sokrates kimdir vikipedi?

Sokrates (Grekçe: Σωκράτης), Grekçe telaffuz: [soˈkra.tis]; MÖ 469; Atina - MÖ 399, Atina), Antik Yunan filozofudur. Heykeltıraş Sophroniskos'un ve Ebe Fenarete'nin oğludur. Yunan felsefesinin kurucularındandır.

Sokrates'in Ölümü nasıl oldu?

399 yılında açılan dava ile Yunanistan'a yeni tanrılar getirmeye çalışmakla suçlanmıştır. Bu suçlamalar yüzünden ölüme mahkum edilir. Zehir içerek ölmüştür.

Sokrates kendini nasıl öldürdü?

Atina halkının 'soru sormasını' engellemenin bahanesi türlü sebepler öne sürerek ölüme mahkum ettiği Sokrates'in en yakınındaki dostuna 'tavuk borcunu ödemesini' salık verip baldıran zehri içip yaşamına son verdiği o meşhur tabloyu, Sokrates'in Ölümü'nü hepimiz görmüşüzdür.

Sokrates'in öğrencisi kimdir?

Platon, Sokrates'in öğrencisidir. Sokrates'e ilişkin bilgilerin büyük çoğunluğu Platon'un yazılarından elde edilmektedir. Platon Sokrates'in anısını canlı tutmak için onu ve onun öğretilerini anlatan yazılar yazmıştır.

Sokratesi kim suçladı?

Yeminli suçlama ise şöyledir: Pithos demosundan Meletos oğlu Meletos, Alopeke demosundan Sophroniskos oğlu Sokrates hakkında bu suçlamayı yaptı ve yemin etti.