BİLSEM Sınavı ne zaman 2020?

İçindekiler:

  1. BİLSEM Sınavı ne zaman 2020?
  2. Bilim sanat sınavları nasıl oluyor?
  3. 2021 2 sınıf bilsem sınavı ne zaman?
  4. BİLSEM uygulama sınavı nasıl yapılıyor?
  5. BİLSEM öğrenci kaydı nasıl yapılır?

BİLSEM Sınavı ne zaman 2020?

BİLSEM grup tarama sınavlarının tarihi, 4 Ocak-19 Nisan 2020 aralığında olacak. Bu sınavın sonuçları ise 22 Nisan tarihinde açıklanacak. Bireysel değerlendirme sınavı ise 1 Haziran-28 Ağustos tarih aralığında gerçekleşecek. Bu sınavın sonuçları ise 4 Eylül 2020 tarihinde açıklanacak.

Bilim sanat sınavları nasıl oluyor?

BİLSEM sınavları interaktif olarak yapılmaktadır. Tablet üzerinden sınavlara katılım sağlanabilmektedir. BİLSEM sınavlarında belirli bir düzeyde başarı elde eden kişilerin sonrasında ise kayıt işlemleri tamamlanır ve özel olarak eğitim almaya hak kazanırlar.

2021 2 sınıf bilsem sınavı ne zaman?

BİLSEM SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK? 2021 senesi için BİLSEM sınavları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan takvime göre 29 Mart 2021 tarihinde başladı ve 25 Haziran 2021 tarihine kadar devam edecek.

BİLSEM uygulama sınavı nasıl yapılıyor?

Her ilde bulunan Bilim ve Sanat Merkezi tarafından tarih ve saat belirlenir. Bireysel değerlendirmenin içinde; müzik yeteneği, genel zihinsel ve görsel sanatlar alanları içinde ayrı ayrı sınav uygulaması yapılır. Son olarak bu sınavdan da başarılı olan öğrenci Bilim ve Sanat Merkezi'ne kayıt olur.

BİLSEM öğrenci kaydı nasıl yapılır?

BİLSEM KAYITLARI NASIL YAPILIR? Bilsem'de eğitim almaya hak kazanan öğrenciler, belirtilen tarihlerinde, bağlı oldukları ildeki Bilim ve Sanat Merkezi'ne doğrudan müracaat ederek kayıt işlemlerini tamamlayabilirler.